Enel instalează peste 1.200 de panouri fotovoltaice pe acoperişurile magazinelor Mega Image

414

În prezent, Enel X România implementează două proiecte pentru dezvoltarea de sisteme fotovoltaice destinate retailerul Mega Image în Popeşti Leordeni şi Sibiu, cu o capacitate instalată de peste 500 kWp, potrivit unui comunicat al companiei, remis, joi, AGERPRES.

Astfel, proiectul din judeţul Ilfov presupune livrarea la cheie a unui sistem fotovoltaic format din peste 1.008 de panouri fotovoltaice amplasate pe o structură metalică tip copertină, special proiectată pentru parcajul depozitului Mega Image, precum şi realizarea infrastructurii electrice aferente. În Sibiu, Enel X România va implementa un sistem fotovoltaic ce presupune amplasarea a 260 de panouri fotovoltaice pe acoperişul magazinului Mega Image

„Venim în întâmpinarea clienţilor noştri cu soluţii de eficienţă energetică destinate companiilor, ce permit producerea locală, independentă, a energiei electrice, creşterea gradului de flexibilitate energetică şi a profitabilităţii, prin reducerea costurilor cu energia electrică. De asemenea, proiectele dezvoltate de Enel X România duc la reducerea impactului asupra mediului, prin scăderea amprentei de carbon. Ne bucurăm că Mega Image a ales energia curată, din surse regenerabile, atât pentru reducerea costurilor, cât şi datorită sustenabilităţii acesteia”, a declarat Mirel Jarnea, Head of B2B Enel X România.

În contextul energiilor regenerabile, sistemul instalat pe acoperişul depozitului Mega Image din Popeşti Leordeni asigură o producţie anuală de energie electrică de peste 527 MWh, contribuind la reducerea cu 246 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectele dezvoltate împreună cu Enel X îi aduc retailerului Mega Image economii anuale cu energia electrică estimate la peste 65.000 de euro.

Proiectul susţine strategia de sustenabilitate prin care Mega Image se implică şi acordă o atenţie deosebită impactului pe care activităţile desfăşurate le au asupra mediului. Din dorinţa de a oferi soluţii concrete, care pot ajuta comunităţile să beneficieze de un mediu curat şi sigur, Mega Image utilizează energie certificată verde pentru aproape toate magazinele din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanţe si fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanţi pentru piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Compania energerică Enel multinaţională, este unul dintre liderii integraţi pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Enel este una dintre cele mai mari companii de utilităţi din Europa după capitalizarea de piaţă şi EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală gestionată de circa 88 GW. Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică.

În prezent, Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005.

Aşadar, Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi.

Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata