Este oficial! Nu va mai exista ora de vară sau de iarnă!

0 142

Începând cu anul 2021, Statele membre ale Uniunii Europene nu vor mai pune în funcțiune sistemul orei de vară sau de iarnă. Acest lucru înseamnă că ceasurile nu vor mai fi modificate cu o oră în fiecare primăvară sau toamnă. Acest lucru s-a decis în data de 26 martie, în Parlamentul European.

Ultima modificare care se va face va fi în ultima duminică din martie sau octombrie 2021, în funcție de ce preferă fiecare stat. Țările din Europa vor fi liberi să aleagă dacă vor să rămână la ora de iarnă sau la cea de vară.

Acest proiect de lege a avut 410 voturi pentru, 192 împotrivă și 51 abțineri. Intrarea acestuia în funcționare s-a amânat din anul 2019 până în 2021.

Parlamentarii își doresc ca statele membre din UE dar și Comisia Europeană să își gândească foarte bine deciziile pentru a nu interfera pe piața internă deciziile unor state de a rămâne la ora de vară sau a altor state de a rămâne la ora de iarnă.

În urma evaluării din 2018 privitor la ora de vară și cea de iarnă, 4,6 milioane de răspunsuri au fost oferite. Dintre acestea, 84% au fost pentru renunțarea orei. Comisia a scris propunerea care acum trebuie să fie tratată între miniștrii UE și Parlament.

Prima oară când s-au unificat înțelegerile pentru ora de vară de către UE, a fost în anul 1980 pentru a se forma o armonie în schimbarea orei pe piața unică, pentru că, până în acel moment, programele și practicile erau separate.

În momentul de față, directiva privind timpul, solicită statelor membre ale Uniunii Europene să treacă la ora de vară în ultima duminică din luna martie și să revină în ultima duminică din luna octombrie la ora standard.

Sursa: observator.tv

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x