EximBank finanţează cu 100 milioane de lei Oltina Impex Prod Com

178

100 de milioane de lei finanţare a EximBank pentru compania prahoveană Oltina Impex Prod Com, unul dintre cele mai mari jucători din sectorul morăritului şi panificaţiei din România, informează banca printr-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Toate fondurile sunt destinate asigurării necesarului de lichidităţi pentru activitatea curentă a companiei şi au fost acordate cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

„Preocuparea noastră strategică rămâne în această perioadă să găsim cele mai bune soluţii financiare, în linie cu nevoile şi aşteptările companiilor româneşti angrenate în acest demers de contracarare a efectelor pe care pandemia le-a produs la nivelul economiei. Ne bucurăm că, prin facilitatea acordată, putem să asigurăm unuia dintre cei mai importanţi producători din domeniul morăritului şi panificaţiei, dezvoltat de antreprenori români, fondurile necesare pentru menţinerea activă a lanţului de producţie, prin infuzia de capital de lucru. Vom continua să fim alături de întreprinzătorii români şi le vom oferi soluţiile financiare care să le permită să meargă mai departe pentru că România creşte cu noi toţi”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

În prezent, Oltina Impex Prod Com, specializată în producţia pâinii, a specialităţilor de panificaţie şi patiserie, a făinurilor de grâu şi porumb, precum şi în distribuţia acestora, are sediul în Urlaţi, judeţul Prahova, şi îşi desfăşoară activitatea prin intermediul a 13 puncte de lucru (producţie, magazine şi silozuri) amplasate în judeţele Prahova, Ialomiţa, Galaţi şi Teleorman.

În contextul de producţie, produsele companiei sunt distribuite în toată ţara, printre clienţi săi numărându-se marile reţele de retail, principalii producători de pâine şi importanţi traderi de cereale, dar şi în unele state din Uniunea Europeană şi Asia. Societatea are peste 500 de angajaţi şi înregistra la finele anului 2019 afaceri de aproape 427 de milioane de lei.

„Pentru noi, perioada stării de urgenţă a fost una foarte încărcată, mai ales la început, când cererea de produse de panificaţie şi, mai ales a făinurilor a fost în creştere. Apoi, efectele pandemiei nu au întârziat să-şi pună amprenta şi asupra activităţii noastre: restricţiile de circulaţie au redus interacţiunea cu fermierii fapt ce a îngreunat aprovizionarea cu cereale, crearea de orare de lucru care să permită respectarea recomandărilor în domeniu a crescut timpii de livrare şi de onorare a comenzilor, iar apariţia unor cazuri de îmbolnăvire în familiile unor angajaţi a condus la o lipsă temporară de personal. Toate acestea s-au suprapus peste un an agricol foarte slab fapt ce a crescut preţul cerealelor, iar cantitatea aprovizionată a fost mai redusă din lipsa lichidităţilor. În ciuda tuturor acestor provocări, ne-am continuat activitatea şi suntem încântaţi că am reuşit să accesăm această finanţare de la EximBank care ne va permite să ne consolidăm capitalul de lucru şi să ne concentrăm atenţia pe derularea proiectelor de dezvoltare care includ punerea în funcţiune a unei noi mori de cereale la Carani, judeţul Timiş”, a spus Cosmin Olteanu, administratorul Oltina Impex Prod Com.

Concret, societatea a fost înfiinţată în 1994, în oraşul Urlaţi – Prahova, având ca principal obiect de activitate comerţul, iar cinci ani mai târziu şi-a diversificat activitatea intrând în domeniul morăritului. În intervalul 2006 – 2009, compania a investit consistent în modernizarea morii sale de grâu din Urlaţi, atât fonduri europene, cât şi fonduri proprii. În 2011, Oltina a finalizat un nou proiect de investiţii prin punerea în funcţiune a unei fabrici de pâine şi patiserie, tot la Urlaţi. În anii care au urmat, compania a continuat să investească în dezvoltare: a pus în funcţiune o moară de porumb şi o fabrică de produse de patiserie. Ca o nevoie de dezvoltare a capacităţii de depozitare a cerealelor, în 2018, Oltina a achiziţionat trei baze de stocare în judeţele Ialomiţa, Teleorman şi Galaţi, baze şi silozuri ce au crescut capacitatea de stocare la peste 120.000 de tone. Compania a continuat să-şi majoreze capacitatea de stocare care, în prezent, ajunge la circa 260.000 de tone de cereale.

Aşadar, EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziţie şi un portofoliu de produse de trezorerie, cash management, trade finance şi factoring, ce întregesc oferta de finanţare şi garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea durabilă a economiei.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata