Experţii ANM, estimează cum va fi vremea în iulie 2024

De Jurnalul Național Actuale Meteo 88 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro




Ultimele zile au adus în mai toată Europa temperaturi caniculare și avertizăpri de cod roșu de caniculă. În acest context experții meteorologi explică cum va fi vremea în iulie 2024, și în acest context ANM a emis prognoza meteo pentru luna lui Cuptor.

Experții meteorologi explică cum va fi vremea în iulie 2024

Ca urmare a criza climatice, au apărut în mai toată Europa se topește sub valul de caniculă, cu valori termice severe și alte evenimente conexe, spun experții.

Aceiași experți spun că, dacă în 2023 am trăit cel mai cald an de la începutul înregistrărilor, acum asistăm la perioade care au depășit vârful căldurilor extreme, și asta pentru că este probabil ca vara lui 2024 să fie cea mai caldă perioadă pe care am cunoscut-o vreodată.

Clima noastră se schimbă, devenind mai caldă din cauza emisiilor rezultate din arderea combustibililor fosili, iar vremea se schimbă odată cu ea. Este posibil ca anul acesta să se dovedească a fi și mai cald. În acest context alarmant, experții meteorologi explică cum va fi vremea în iulie 2024.

ANM a emis prognoza meteo pentru luna lui Cuptor

În cursul acestei dimineți ANM a emis prognoza meteo pentru luna lui Cuptor, și astfel aflăm că valorile termice pentru perioada 25.06 – 01.07. 2024 vor fi extrem de ridicate, și nu vom scăpa de caniculă în România, mai ales în sudul teritoriului.

Din punct de vedere al precipitațiilor, ANM precizează că „vor fi deficitare în regiunile vestice, nordice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă”.

Cum va fi vremea in iulie 2024. Expertii ANM au emis prognoza meteo pentru luna lui Cuptor

Începând cu prima săptămână a lunii iulie, din datele din prognoza meteo AM, nu vom scăpa de valori peste medie, astfel că temperaturile vor fi cu mult mai ridicate pentru perioada în care ne aflăm.

Cele mai mari valori, mai spun experții ANM, se vor înregistra în sud, dar și în restul teritoriului pe parcursul acestei săptămâni.

Luna lui Cuptor aduce mai puține precipitații

Tot din prognoza meteo pentru luna lui Cuptor mai aflăm că nu vom avea parte de prea multă ploaie, astfel că în perioada 1-8.07. 2025, „Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă”.

Cum va fi vremea in iulie 2024. Expertii ANM au emis prognoza meteo pentru luna lui Cuptor

Din păcate, nici în a doua săptămână din luna lui Cuptor temperaturile nu vor avea valori mai mici, și astfel canicula pune din nou stăpânire pe România. Media va fi peste cele specifice perioadei în cea mai parte, dar cu precădere în sudul teritoriului.

În aceeași perioadă, precipitațiile vor avea caracter scăzut, ANM precizând că „vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări”.

Pentru 25 iunie, ANM a emis un nou cod galben

Pentru ziua de astăzi, ANM a emis o nouă avertizare de cod galben, valabilă pe tot parcursul zilei, vizând fenomene de val de căldură persistent, disconfort termic ridicat:

Aşadar, „Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și pe alocuri va fi caniculă.

Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34…35 de grade.”, precizează ANM.

Din păcate, nu degeaba luna iulie este denumită și luna lui Cuptor, iar prognoza meteo nu face altceva decât să confirme acest lucru, experții fiind sceptici cu privire la schimbările de temperaturi pentru perioada următoare.

Sursa – playtech.ro