Expunerea excesivă la soare poate favoriza apariţia cearcănelor. Află cum poţi scăpa de ele, într-o pauză de masă, de la doctorul Dana Bratu!

De Continut Sponsorizat Sănătate 122 citiri
8 min citire
Oricât de mult ne-ar plăcea să ne scăldăm în lumina soarelui vara, lipsa purtării ochelarilor, precum şi neglijarea folosirii protecţiei solare pot provoca probleme serioase pielii, inclusiv modificări de pigment în jurul ochilor. Aşa se explică intensificarea supărătoarelor cearcăne în sezonul cald, o problemă pe care o urăsc toţi cei care se confruntă cu ea. Dacă fondul de ten şi concealer-ul nu vă mai sunt de ajutor în estomparea pigmentării maronii sau violacee de sub ochi, este timpul să aflaţi despre cea mai eficientă metodă de combatere a cearcănelor. Soluţia o găsiţi în cabinetele esteticienilor, iar doctorul Dana Bratu, medic specialist dermatolog şi director medical în cadrul clinicilor DermaBeauty, vă dezvăluie secretele intervenţiei care vă răpeşte doar… 20 de minute!

Cearcănele nu se pot repara cu creme!”

Intervenţia minim invazivă care le şterge instantaneu

Acidul hialuronic se dovedeşte a fi cel mai bun prieten al femeilor şi bărbaţilor care se confruntă cu apariţia cearcănelor. Intervenţia propusă de specialişti este minim invazivă şi se numără printre cele mai căutate la ora actuală, din domeniul estetic. Substanţa, injectată în puncte-cheie, are triplu rol: pe de o parte, oferă volum zonei, pe de altă parte, şterge din pigmentul de sub ochi pentru un aspect mai luminos, şi, nu în ultimul rând, aduce un plus de fermitate pielii din jurul ochilor, având puterea de a estompa ridurile fine din zonă.

Indiferent de nivelul de stres, de hidratare sau de odihnă, odată instalate, cearcănele nu se mai pot repara cu creme. În mod normal, în zona de sub ochi ar trebui să există o convexitate.  Unii pacienţi se confruntă însă cu o concavitate, şanţul lacrimal este practic mai adânc şi conferă un aspect obosit întregului chip. Acidul hialuronic va fi injectat la nivelul acestui şanţ lacrimal, care pleacă din colţul ochiului şi merge până la zona de midface.  Aspectul final va fi unul extrem de natural, practic nimeni nu are cum să observe intervenţia propriu-zisă, dar cu siguranţă rezultatele nu vor trece fără să fie admirate.”

(Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog)

Şi pentru ca remanenţa acidului hialuronic să fie mai mare, specialistul spune că substanţa trebuie introdusă cât mai aproape de osul orbitei. Rezultatele vor fi imediate şi vor rezista mai mult decât, de pildă, în cazul augmentării buzelor cu această substanţă. Cu toate acestea, doctorul Dana Bratu recomandă, pentru menţinere, un mic retuş la 6 luni de la prima injectare, o hidratare mai intensă şi evitarea expunerii la soare, precum şi a folosirii produselor cosmetice imediat după procedură.

De ce ar trebui să optaţi pentru intervenţia realizată cu canulă?

Pentru că vorbim despre o zonă sensibilă, şi tratamentul va fi unul blând. Acidul hialuronic folosit pentru diminuarea cearcănelor are o formulă specială: este îmbogăţit cu antioxidanţi, vitamine, minerale şi aminoacizi, care contribuie la o îmbunătăţire de durată a aspectului pielii, care în această zonă este lipsită de glande sebacee, deci va fi predispusă la deshidratare şi la apariţia ridurilor.

„Optăm pentru canula atraumatică în realizarea acestei intervenţii, un ac fără vârf ascuţit, care va asigura un tratament confortabil şi va anula orice risc de apariţie a echimozelor. Spre deosebire de acul clasic, prin canulă nu există riscul înţepării vreunei structuri importante. În plus, după tratament, zona nu va fi nici iritată, nici roşie.

(Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog)

Corecţia propriu-zisă va dura doar 10 minute. Alte 10 minute în agenda voastră vor fi ocupate de aplicarea unei creme anestezice, care în acest interval îşi va face simţite efectele. În ceea ce priveşte cantitatea de acid folosită, ea va fi aleasă în funcţie de adâncimea cearcănelor, după o evaluare iniţială. Nu de puţine ori medicii opteză pentru doar 0,2 mililitri de substanţă în cazul unei prime injectări. Doctorul Dana Bratu atrage atenţia că intervenţia nu este potrivită pentru pacienţii care la nivelul ochilor au pungi de grăsime. În acest caz, blefaroplastia chirurgicală este procedura care elimină excesul de ţesut subcutanat.

„Cearcănele se evidenţiază după vârsta de 30 de ani” Ce le cauzează?

Cearcănele apar în 95% dintre cazuri din pricina oboselii, spun medicii, dar şi alte motive se pot regăsi pe listă. Înaintarea în vârstă este doar unul dintre ele.

„ Cearcănele ies în evidenţă mai ales după pragul de 30 de ani. Odată cu trecerea timpului, au loc modificări ale orbitei, o lărgire a muşchilor şi ligamentelor faciale, astfel încât volumul zonei de sub ochi se diminuează. Pe lângă pierderea de volum, are loc şi o modificare de pigment, o schimbare a culorii cearcănelor către maroniu sau violet.”

(Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog)

Există şi persoane pentru care cearcănele sunt o… moştenire nedorită de familie, care nu ţine cont de vârstă. În alte situaţii, cearcănele reprezintă mai mult decât o problemă estetică.  Unele alergii produc iritaţii oculare, ceea ce face ca şi pielea să capete o nuanţă întunecată. Bolile endocrine, dar şi anumite medicamente pot determina apariţia petelor întunecate de sub ochi, tocmai de aceea este indicat să vă prezentaţi la medic pentru realizarea unor seturi de analize. Nuanţa cearcănelor poate fi relevantă: cearcănele cenuşii ar putea ascunde afecţiuni cauzate de oboseală şi de stres, cele albastre ar putea indica o circulaţie sanguină slabă, pe când cele roşiatice ar putea fi semn de hipertensiune. Ar fi indicat să aruncaţi o privire mai atentă şi asupra alimentaţiei şi viicilor: dietele sărace în vitamina B12, în acid folic sau fier, consumul de alcool şi fumatul conduc şi ele la apariţia acestor pete pe chip.

Ca recomandări generale, specialiştii transmit să vă odihniţi minimum şapte ore pe noapte, să optaţi pentru consumul de legume şi de fructe, să utilizaţi cu încredere crema cu factor de protecţie şi să apelaţi la purtarea ochelarilor de soare, chiar şi în sezonul rece.

Doctorul Dana Bratu a adunat cele mai populare proceduri estetice, clasice și premium, în cadrul conceptului inedit, DermaBeauty Clinique. Peste 7.000 de pacienţi au ales una dintre cele trei locaţii DermaBeauty din ţară: două în București și una în Buzău! Pentru detalii suplimentare, intrați pe site-ul: https://dermabeauty.ro sau, pentru programări, sunați la numărul: +40319395