Feed-urile rețelelor sociale sunt alimentate de conținut generat de inteligenţa artificială

De Jurnalul Național Actuale Tech 243 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
În momentul de faţă, CEO-ul Meta Platforms Inc., cunoscută anterior sub numele de Facebook, a dezvăluit, recent, că peste 20% din conținutul din feed-urile de pe Facebook și Instagram este acum recomandat de Inteligența Artificială de la persoane, grupuri sau conturi pe care nu le urmați. Pe Instagram, acest conținut recomandat de IA este de aproape 40%, potrivit Benzinga.

Recomandările bazate pe Inteligența Artificială au avut deja impact, ducând la o creștere de peste 24% a timpului petrecut pe Instagram, de la lansarea filmelor video scurte, în septembrie 2021. Această schimbare reprezintă un angajament pe termen lung de a folosi IA pentru a transforma modul în care oamenii consumă conținut pe rețelele sociale, Meta lucrând la această tehnologie de ani de zile.

Zuckerberg a avut dreptate

Această schimbare nu este o surpriză pentru cei care au ținut cont de predicțiile lui Zuckerberg. În 2022, el declara că 15% din conținutul de feed-uri a fost generat de Inteligență Artificială și că Meta se aștepta ca aceste cifre să se dubleze până la sfârșitul anului viitor. Acum este evident că Meta este pe cale să depășească acest obiectiv.

Deși recomandările bazate pe Inteligența Artificială sunt în centrul atenției, Meta și-a îndreptat privirea spre o altă componentă a activității IA – Inteligența Artificială generativă.

Ce va reuși să facă IA

În contextul financiar, în postarea lui Zuckerberg de pe Facebook, el susține că, pe măsură ce tehnologia avansează, aceasta va permite oamenilor să se exprime mai creativ și să permită noi forme de comunicare și colaborare. În ciuda preocupărilor legate de influența IA pe platformele de social media, Meta a avut rezultate mai bune decât cele anticipate în primul trimestru, cu profituri de 2,20 dolari pe acțiune, depășind 2,03 dolari pe acțiune.

Se presupune că, progresele Inteligenței Artificiale, în următorii unu până la cinci ani, vor depăși cam tot ceea ce un om poate face de-acasă, de pe laptop. Majoritatea conținutului de pe web va fi scris de chatbot. Artiștii grafici își vor pierde job-ul în favoarea generatorilor de artă. Chiar și contabilii și analiștii financiari pot fi depășiți de computere.

În prezent, ChatGPT îi ajută deja pe programatori prin intermediul codului de bază, care adesea necesită rafinare. Sistemul poate înlocui mintea umană pentru a construi un site web. Deja a trecut un examen de licență și examene la drept.

Cine sunt cei care vor rezista în fața acestui tsunami

În același timp, oamenii ale căror locuri de muncă se bazează pe un element de personalitate și relații față în față vor rezista, probabil, furtunii. Cine ar prefera să fie sfătuit în chestiuni juridice, finanțe sau decizii de îngrijire a sănătății de o mașinărie?

Seismul economic care urmează va fi o revoluție industrială inversă. Profesiile care necesită cunoștințe practice vor oferi mai multă siguranță decât „locuri de muncă din economia cunoașterii”, care pot fi înlocuite de algoritmi.

Atât acum cât şi în viitor, AI nu poate construi o casă, nu poate rezolva o defecțiune a instalațiilor sanitare, nu poate să vă tundă și nici nu poate monta becuri într-o clădire. Inteligența artificială ar putea ușura viețile lucrătorilor cu noile instrumente și tehnici, dar elementele de bază ale construcțiilor, lucrărilor utilitare și prelucrării complexe vor rămâne aceleași.

Sursa – www.capital.ro

TAGGED: ,