Fosta policlinică CFR din Arad, acum deţinută de Armată, va fi reabilitată în 12 luni cu un milion de eur

227

Din anul 2018, de când a fost preluată, fosta Policlinică CFR din Arad, a cărei clădire nu mai este folosită de mulţi ani şi este degradată, va fi reabilitată de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), urmând să o transforme într-un centru regional de diagnostic şi tratament, proiect care va costa aproximativ un milion de euro.

În acest sens, Marius Bălău secretarul de stat în cadrul MApN a declarat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Prefectură, că viitorul Centru Medical de Diagnosticare şi Tratament Ambulatoriu Arad va fi destinat atât civililor, cât şi militarilor.

„Este un obiectiv ambiţios al Ministerului Apărării Naţionale care, odată finalizat, va da un centru medical de elită nu numai membrilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cât şi tuturor cetăţenilor Aradului. Acest proiect se integrează într-o viziune mai amplă a MApN de îmbunătăţire a calităţii vieţii personalului. S-a început cu expertiza imobilului şi cu proiectarea, dar iată că acum facem paşi concreţi, respectiv s-a semnat contractul de execuţie, iar astăzi se semnează procesul verbal de predare a amplasamentului”, a spus Marius Bălu.

Acesta a precizat că lucrările vor costa aproximativ un milion de euro şi vor trebui finalizate în 12 luni.

Fostul Ambulatoriu CFR este cea mai veche policlinică din municipiul Arad, dar clădirea nu a mai fost folosită din 2014, din cauza degradărilor ample. În 2018 a fost preluată de MApN de la Ministerul Transporturilor, fiind anunţat un proiect de reabilitare.

Centrul medical va avea 16 cabinete pe două ture, 22 medici specialişti, 23 de asistenţi medicali, medic stomatolog, tehnician dentar, dar şi două laboratoare – unul de analize medicale şi unul de imagistică medicală. Unitatea va funcţiona în subordinea Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata