Fundaţia Regală Margareta a României – apel pentru strângerea de fonduri destinate vârstnicilor singuri

68

În data de 8 decenbrie din acest an, Fundaţia Regală Margareta a României a făcut un apel, pentru strângerea de fonduri dedicate susţinerii vârstnicilor singuri, accentuând că până la 20.000 de persoane ar putea primi ajutor prin extinderea serviciilor sociale şi a ariei de acoperire a proiectelor pe care le derulează.

„Companiile pot direcţiona 20% din impozitul datorat statului pentru susţinerea unei cauze sociale, iar persoanele fizice pot înscrie o donaţie lunară pe www.frmr.ro. Fundaţia Regală Margareta a României va utiliza fondurile obţinute astfel pentru a ajuta persoanele vârstnice care se confruntă cu situaţii dificile de viaţă”, se arată într-un comunicat al FRMR, transmis AGERPRES.

Însă, suma poate fi direcţionată către Fondul pentru Vârstnici, prin care FRMR gestionează solicitările urgente şi rezolvarea celor mai grave cazuri la nivel naţional.

În contextul financiar, valoarea sponsorizării din partea unei companii poate fi 20% din impozitul pe profit sau 0,75% din cifra de afaceri (minimul dintre cele două) pentru cele care sunt impozitate pe profit sau 20% din impozitul pe venit pentru cele care sunt impozitate pe venit (microîntreprinderi).

Fondurile obţinute vor fi utilizate pentru: identificarea de resurse sau soluţii pentru solicitările adresate de vârstnici; facilitarea accesului la servicii de suport, precum îngrijire sau sprijin practic la domiciliu; oferirea de consiliere psihologică şi sprijin emoţional seniorilor cu depresii sau anxietate, prin specialişti; alinarea singurătăţii pentru vârstnicii care nu mai au familie sau un cerc de suport; facilitarea livrării acasă a medicamentelor sau a cumpărăturilor prin reţele de voluntari sau ONG-uri locale; susţinere şi dotări pentru îngrijitorii la domiciliu şi asistenţii sociali din comunităţi; ajutor material prin produse sau tichete sociale; implicarea seniorilor care doresc să redevină activi ca voluntari pentru copii din medii defavorizate.

Nu în ultimul rând, parte din aceste fonduri vor fi folosite pentru meniuri festive la domiciliu şi organizarea de acţiuni care să le readucă vârstnicilor spiritul sărbătorilor care se apropie.

Peste un milion de vârstnici din România trăiesc singuri, iar, pe fondul declanşării crizei pandemice, Fundaţia Regală Margareta a României a înregistrat, în acest an, cele mai numeroase solicitări de sprijin. Fundaţia îşi propune să ajute până la 20.000 de seniori prin proiectele sale şi o reţea de parteneri sociali.

De la declanşarea pandemiei de COVID-19, aproape 5.000 de seniori, mulţi dintre ei afectaţi de imobilitate fizică, boli cronice sau lipsuri materiale, au primit ajutor practic, material sau emoţional prin Fondul pentru Vârstnici.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata