Gigantul în muzica digitală, care deține Nuclear Blast, a cumpărat 25% din Global Records, casa de discuri al cărei acționar este și INNA

De Jurnalul Național Actuale Companii Cultură 86 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În prezent, Global Records este casa de discuri în care cântăreața INNA deținea o participație de 48,33% prin firma sa I love music & fun SRL. Restul acțiunilor erau împărțite între Ștefan Lucian Gîtiță (25%), fondatorul și Global Records Group SRL (26,67%), deținută de familia Gîtiță, potrivit datelor Termene.ro consultate de Economica.net.

Practic, cu această achiziție se extinde relația existentă cu Global Records, care a dus la extinderea teritorială, dar și a catalogului, din anul 2016.

Muzica dance este unul dintre puținele genuri muzicale cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial, cu un potențial evaluat la 11,7 miliarde de dolari. Anul acesta, Believe a lansat case de discuri pentru genurile dance și electroni: b.electornic și All Night Long. Compania a încheiat parteneriate și cu TuneCore și Beatport, lider global în muzica DJ-ilor.

În precizările sale, „Believe și Global Records împărtășesc o mentalitate independentă comună, o cultură antreprenorială și un angajament pentru dezvoltarea artiștilor locali în spațiul digital, cu expertiză, respect, corectitudine și transparență. Sunt încântat că colaborarea noastră de succes pe termen lung a dus la acest parteneriat strategic și sunt convins că împreună vom construi un lider global în muzica dance, unul dintre puținele genuri muzicale cu adevărat digitale și internaționale de astăzi”, a spus Denis Ladegaillerie, fondator și CEO, Believe, într-un comunicat remis Euronext.

Din punct de vedere financiar, Denis Ladegaillerie spunea, luna trecută într-un interviu, că va cheltui anual între 200 și 300 de milioane de euro pentru achiziții în vedere extinderii la nivel global.

Astfel, 94,99% din capitalul social al Believe este deținut de un consorțiu format din EQT X, TCV și fondatorul și CEO Believe, Denis Ladegaillerie. În boardul companiei, ca reprezentant al QEQT X,  se află și Andrew Fischer, fost CEO al Shazam.

Afaceri de 50 de milioane de euro pentru Global Records

Cu birouri și activități în România, Germania și SUA, Global Records și-a construit o reputație solidă ca producător de hit-uri în muzica dance, dar și un palmares impresionant de melodii care au ajuns în topurile din mai multe țări, se mai arată în comunicatul de presă.

Doar în anul 2023 a înregistrat peste 6 miliarde de streamuri pe toate platformele și peste 20 de miliarde de streamuri pentru catalogul său global până în prezent, deservind artiști de top precum INNA, Minelli, Carla’s Dreams, Antonia, Holy Molly, DJ Project, Irina Rimes, The Motans, Alina Eremia, Olivia Addams și mulți alții. Global Records este cea mai mare companie de muzică independentă din Europa Centrală și de Est.

În afirmaţiile sale, „Acest parteneriat reprezintă un pas îndrăzneț către viziunea noastră a viitorului muzicii și divertismentului, iar prin valorificarea resurselor noastre combinate, vom oferi artiștilor și talentelor același nivel de servicii și performanță ca și orice casă de discuri de top, fie ea majoră sau independentă. Pentru noi a fost o decizie simplă să alegem Believe ca partener pentru că amândoi credem în viitorul muzicii independente și împărtășim aceeași pasiune și dragoste pentru artiști și conținutul pe care îl creează”, a spus Ștefan Lucian Gîtiță, CEO, Global Records.

Practic, Ştefan Lucian Gîtiță spunea recent într-un interviu pentru Music Business Worldwide că Global Records a înregistrat afaceri de 33 de milioane de euro anul trecut, iar pentru acest an se așteaptă la afaceri de 50 de milioane de euro.

Aşadar, Believe are 1.919 de angajați în peste 50 de țări își propune să colaboreze cu artiști și antreprenori muzicali cu experiență, respect, corectitudine și transparență. În plus, Believe oferă diverse soluții printr-un portofoliu de mărci, inclusiv Believe, TuneCore, Nuclear Blast, Naïve, Groove Attack, AllPoints, Ishtar și Byond.

Sursa – www.economica.net