Greșeli de evitat pentru a prelungi durata de viață a gadgeturilor noastre

96

Gadgeturile au devenit foarte importante pentru majoritatea oamenilor. Avem nevoie de telefoane, tablete ori laptopuri pentru a ne ușura viața, pentru a face afaceri, pentru a ne distra și pentru a interacționa cu alte persoane.

Datorită tehnologiei moderne, în prezent, putem să folosim telefonul mobil pentru a primi indicații de deplasare prin GPS și pentru a vorbi cu oameni aflați în diferite colțuri ale lumii, laptopul ne ajută să citim presa online, să lucrăm în tabele complicate sau să edităm materiale audio-video, iar tabletele ne sunt de folos dacă vrem să urmăm cursuri online, să desenăm ori să facem ilustrații sau să citim. Beneficiile pe care dispozitivele moderne le aduc în viețile noastre sunt numeroase, de aceea este important să ne asigurăm că le folosim inteligent și le protejăm, astfel încât durata lor de viață să fie cât mai mare.

Protejarea telefonului mobil

Telefonul mobil este indispensabil pentru fiecare dintre noi. Un studiu realizat în 2018 indica faptul că 95% dintre români nu pleacă de acasă fără telefonul mobil. De asemenea, cercetările recente au arătat că 40% dintre adulți deschid telefonul mobil în primele cinci minute după ce se trezesc și 37% dintre ei îl folosesc înainte să adoarmă. În acest context, protejarea telefonului mobil devine o prioritate.

Una dintre greșelile pe care e bine să evităm să le facem dacă dorim să ne bucurăm mai mult timp de funcționalitatea smartphone-ului este să îl lăsăm neprotejat. Astfel, este important să alegem huse telefoane de calitate, care să protejeze dispozitivul de zgârieturi, lovituri sau căzături și să împiedice deteriorarea carcasei. Pe de altă parte, o folie protectoare din sticlă reduce riscul ca ecranul telefonului să se spargă ca urmare a unor incidente neplăcute. Pentru că, de multe ori, telefonul stă în poșetă sau în buzunar lângă chei, pixuri sau alte obiecte care îl pot deteriora la atingere, este indicat să folosim toate mijloacele de protecție disponibile.

Protejarea laptopului

În primul rând, pentru buna funcționare a laptopurilor, avem nevoie de sisteme de operare eficiente. Achiziționarea unor licente windows 10, de pildă, trebuie realizată de pe site-uri specializate, astfel încât să fie originale și compatibile cu dispozitivul folosit, pentru a asigura protecție completă.

De asemenea, este esențial să evităm supraîncălzirea laptopului. O greșeală pe care o fac mulți utilizatori este să îl lase deschis non-stop. Acest lucru poate duce la supraîncălzire, mai ales dacă îl transportăm într-un rucsac, între utilizări, unde dispozitivul nu beneficiază de o ventilație corespunzătoare. Drept urmare, este important să închidem laptopul, folosind opțiunea „Shut Down“, atunci când nu îl folosim pentru o perioadă mai lungă de timp, sau să setăm modul „StandBy“, pentru ca hard disk-ul „să hiberneze“ când nu este utilizat pentru o perioadă scurtă de timp.

Un alt lucru pe care ar fi bine să îl evităm este să încărcăm laptopul cu documente, fotografii sau fișiere video ori audio inutile. Încărcarea memoriei laptopului poate duce la o funcționare anevoioasă a dispozitivului. Laptopul poate răspunde mai greu la comenzi și chiar se poate bloca frecvent. Așadar, e bine să ștergem toate aplicațiile sau fișierele care nu ne sunt de ajutor. În plus, este bine să nu permitem aplicațiilor să funcționeze în fundal, deoarece limitează funcționarea laptopului.

E nevoie de doar câteva măsuri simple pentru a proteja dispozitivele care ne fac viața mai ușoară și astfel să le prelungim durata de funcționare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata