Importante avantaje ale aerului condiționat la birou și acasă

152

Aparatele de aer condiționat filtrează aerul, duc la o creștere a productivității și protejează mobilierul și aparatura din casă și poate fi unul dintre factorii care influențează calitatea vieții.

Îndepărtează nu doar căldura, ci și particulele poluante și mucegaiul din aer, lucru important mai ales pentru persoanele care suferă de alergii sau astm.

Pentru a te asigura că aerul pe care îl respiri este de cea mai bună calitate, ai în vedere folosirea aerului condiționat pe parcursul zilei și deschide ferestrele doar dimineața devreme și seara, înainte de culcare.

-La birou, aerul condiționat duce la o creștere a productivității. Se lucrează mai bine și se iau decizii mai bune acolo unde există aceste aparate.
Explicația? Energia pe care corpul o consumă pentru răcire scade capacitatea creierului, așa că, dacă acest efort nu mai este necesar, toate resursele folosite în acest proces vor fi redirecționate. În plus, aerul filtrat de un astfel de aparat este de o calitate superioară, deci și oxigenarea creierului este mai bună.

-Aerul condiționat nu poate funcționa eficient decât cu ușile și ferestrele închise iar rulourile exterioare ajuta foarte mult. Căldura și umiditatea duc la deformarea lemnului, în timp ce țesăturile pot prinde mucegai. Căldura excesivă poate provoca însă daune serioase și aparatelor electronice și electrocasnice, scăzându-le durată de viață. Așadar, dacă aparatul de aer condiționat ți se pare o investiție inutilă, gândește-te cum va arăta bugetul tău după ce vei înlocui mai des mobilă și elctrocasnicele.

– Tot praful acela care se adună la nici jumatate de zi după ce ai dat cu aspiratorul este compus din particule minuscule, resturi de acarieni, polen și o serie de alți alergeni. Filtrele aparatului de aer condiționat distrug paraziții și țin la distanță insectele, un lucru de care ar trebui să țină cont mai ales persoanele care dețin animale de companie.

-Vara îți este mai greu să adormi, somnul îți este adesea agitat și asta se întâmplă din cauza faptului că temperatura corpului joacă un rol esențial în acest proces. Și pentru că aceasta depinde de cea a mediului ambiant, aparatele de aer condiționat creează climatul optim pentru un somn liniștit. Ne odihnim mai bine când temperatura din interior este de 15-19 grade Celsius.

Articol sustinut de Italflo.ro, expertii dvs. in reparatii aer conditionat Bucuresti

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata