În ce judeţ din România ies cei mai mulţi angajaţi la vârsta de 45 de ani la pensie

De Jurnalul Național Actuale Locuri de muncă 189 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Pensionarea la momentul actual reprezintă, în România, subiect declanșator de controverse. Mulți așteaptă recalcularea veniturilor primite din partea statului lunar pentru activitatea desfășurată pe piața muncii, înainte de pensionare, cu speranța că vor fi răsplătiți așa cum se cuvine.

Câți pensionari sunt în România în 2024 și ce venit au

Când vorbim despre pensii, trebuie accentuat că în țara noastră există cinci astfel de venituri acordate de statul român: pensia aferentă pensionării pentru limita de vârstă, pensia anticipată, pensia anticipată parțială, pensia aferentă pensionării pe caz de boală și pensia de urmaș.

În acest sens ne vom concentra atenția pe angajații care aleg să se retragă de pe piața muncii și să primească de la stat pensie – orice fel de pensie, însă nu de urmaș. În 2024, în România trăiesc 3.815.430 de persoane pensionate la vârsta legală, beneficiind de o pensie de 2.501 lei.

 

Ce vârste au cei mai mulți tineri pensionari din țară

Există un județ în țara noastră în care cele mai multe persoane se pensionează, însă nu la vârstă foarte înaintată, așa cum s-ar aștepta unii. În această zonă, majoritatea angajaților care se retrag de pe piața muncii au în jur de 45 de ani, maximum 49 de ani.

Din informaţiile din spațiul public, o anumită pondere din angajații care se pensionează în această unitate administrativ-teritorială nu ia în calcul continuarea activității profesionale. Asta pentru că venitul financiar pe care îl încasează de la stat este destul de consistent.

Cei mai mulți angajați de 45 de ani din acest județ aleg să se pensioneze

În România, judeţul Hunedoara este județul în care cei mai mulți angajați care aleg să se retragă de pe piața muncii au vârste între 45 și 49 de ani. Vorbim despre 2.500 de români care fac parte din aceasată categorie, peste 8 la sută ca pondere. Tot Hunedoara conduce topul pensionarilor la grupa 40-44 ani.

Motivul pentru care mulți români se pensionează devreme în Hunedoara

În cadrul unei analize efectuate de HotNews, motivele pentru care persoanele tinere se retrag de pe piața muncii sunt diverse. Primii angajați care aleg să se pensioneze devreme sunt cei care lucrează la stat și se pensionează special, având și pensie mare, fără a fi motivați astfel să continue să muncească.

Nu doar pensia specială reprezintă motivul pentru care românii se pensionează devreme în județul Hunedoara. Multe persoane aleg să se retragă de pe piața muncii pe caz de boală sau anticipat.

Județele cu cei mai tineri și cei mai vârstnici pensionari

În altă ordine de idei, după Hunedoara, în clasamentul județelor cu cei mai mulți pensionari tineri urmează: Buzău, Vâlcea, Prahova, Teleorman și Olt. La pol opus se află: Ilfov, Brașov și Botoșani.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,