În Oradea, a fost suplimentat, numărul tramvaielor

0 3

În Oradea, de luni, compania locală de transport public a suplimentat numărul de tramvaie pe toate traseele, astfel încât în orele de vârf din zilele lucrătoare intervalul dintre acestea va fi de patru minute.

„Este o creştere cu zece tramvaie faţă de perioada anterioară, având acum 40 de tramvaie pe toate liniile, mai ales că s-a deschis şi podul Dacia, care a restricţionat circulaţia. Per total vom avea o capacitate mai mare de transport, acum folosim şase tramvaie de 160 de locuri, faţă de altele cu 120 sau 140 de locuri”, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul OTL, Viorel Pop.

Avându-se în vedere contextul epidemiologic actual şi faptul că în Oradea şcoala începe în 14 septembrie 2020 cu toţi elevii la clase, a fost nevoie de acesată măsură, potrivit conducerii OTL SA.

Astfel, începând cu data de 14 septembrie, compania de transport va efectua curse regulate urbane în orele de vârf din zilele lucrătoare cu 40 de tramvaie, dar şi cu 75 autobuze. Acestea din urmă au fost suplimentate cu doar 10%, deoarece au circulat şi în perioada anterioară pentru transportul lucrătorilor în parcurile industriale.

În oraşul Oradea, orele de vârf ale unei zile lucrătoare sunt intervalele: 6,00/9.30, 12,00-17,00 şi 21,00-23,00.

În contextul pandemiei, pentru siguranţa şi confortul călătorilor, tramvaiele şi autobuzele vor fi igienizate şi dezinfectate zilnic, iar ori de câte ori va fi necesar, aceste operaţiuni vor fi efectuate şi la capetele de linii.

În momentul de faţă, parcul orădean cuprinde în total 60 de tramvaie, dintre care 40 vor asigura transportul public, astfel, 10 sunt tramvaie Siemens, şase sunt tramvaie Imperio Astra Arad şi 24 Tatra. Până la sfârşitul anului 2020, vor ajunge la Oradea alte patru tramvaie Astra, iar anul viitor, alte zece, într-un proiect cu fonduri europene în valoare de 22 milioane de euro.

În acelaşi timp, din totalul celor 90 de autobuze ale companiei, 75 se vor afla în trafic: astfel, 30 autobuze Mercedes, 20 autobuze Man şi 25 autobuze Volvo. Alte 15 autobuze hibrid sunt în procedură de achiziţie, în cadrul altui proiect cu fonduri europene de 4,5 milioane de euro.

În prezent, compania locală de transport Oradea lucrează la extinderea unei linii de tramvai cu o lungime totală de 5,8 kilometri, finanţată tot prin fonduri europene.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x