În România, vremea schimbă foaia, gata cu temperaturile record

De Jurnalul Național Actuale Meteo 171 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat cum va fi vremea în următoarele zile în România. Prognoza meteo indică valori termice peste specificul perioadei curente. Când se va întoarce frigul, potrivit estimărilor specialiștilor.

Vreme mai caldă decât de obicei în primele zile din luna februarie 2024

Primele zile ale ultimei luni de iarnă din anul 2024 au fost mai călduroase decât de obicei. Meteorologii au vorbit despre temperaturi peste specificul perioadei. De pe data de 5 februarie 2024, valorile termice zilnice raportate atât la nivelul temperaturilor minime, cât și al celor maxime sunt recoduri.

Marți, 6 februarie 2024, 122 de stații meteorologice din totalul celor 168 aflate în rețeaua națională de specialitate au înregistrat cele mai ridicate valori ale temperaturilor maxime pentru o astfel de zi. La două stații meteorologice au fost raportate recorduri lunare: 22,6°C la Drăgășani și 21,7°C la Stolnici.

 

Temperaturile vor fi ridicate și în zilele ce urmează

În dimineața zilei de miercuri, 7 februarie 2024, la 62 de stații meteorologice din totalul celor 168 aflate în rețeaua națională de specialitate au fost înregistrate temperaturi minime dintre cele mai ridicate pentru acest interval. Trendul se va menține și în zilele următoare.

Specialiștii vorbesc despre o vreme călduroasă până la finalul săptămânii curente. Abia de pe data de 19 februarie, valorile termice vor începe să se apropie de normalul perioadei, după cum arată estimările făcute de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Câte grade se vor înregistra la finalul săptămânii în București

Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a spus că, până la finalul săptămânii curente, vor fi raportate valori termice ce nu vor va fi diferențiate de la o zi la alta semnificativ. Vor fi aproximativ 20 de grade Celsius la Mangalia, 19 grade Celsius la Calafat, București, Afumaţi și Medgidia.

Astfel, „Vom conta pe un ecart între 8 până la 19-20 grade Celsius în continuare în sudul Olteniei, în Muntenia, chiar și în partea de sud-est a țării, în Dobrogea, duminică 21 grade Celsius cu maximă, inclusiv în Capitală, de 20-21 grade Celsius”, a anunțat directoarea  Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, într-o intervenție la Antena 3.

 

Când va reveni vremea rece în România, potrivit ANM

Prognoza meteo arată temperaturi mai apropiate de cele normale pentru perioada curentă începând de pe data de 19 februarie 2024, în toate regiunile țării. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar în mod deosebit în regiunile vestice și nord- vestice.

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă la finalul lunii februarie 2024, spun meteorologii ANM.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,