În Slănic, este panică, după ploile torenţiale fiindcă încă o stradă riscă să se surpe

4 min citire

Inrolare trafic.ro
În această perioadă, teama a pus stăpânire pe localnicii din Slănic care au avertizat autorităţile că încă o stradă riscă să o ia la vale, după ploile din ultimele zile.

Este vorba despre Baia Verde, acolo unde localnicii au semnalat fisuri şi cratere în carosabil.

Un localnic, a cărui locuință se află la circa 300 de metri de strada avariată a anunţat autorităţile şi speră să se ia măsuri urgent.

În afirmaţiile sale, „Nu știm ce să mai facem. Azi au venit angajați ai Primăriei să toarne pietriș cu nisip pe porțiunile unde au apărut găuri. Ne este teamă, mai ales după ce s-a întâmplat pe strada 23 August. Noi suntem la circa 300 de metri distanță de acea zonă. Au mai fost probleme aici, dar după ploile de ieri și alaltăieri sunt cratere în asfalt”, a spus localnicul potrivit observatorulph.ro.

Este scandal şi val de acuzaţii între Prefectura și CJ Prahova pe strada surpată din Slănic

În cadrul acestui scandalul dintre între Prefectura și CJ Prahova pe strada 23 August surpată din Slănic, prefectura a adus o serie de acuze Consiliului Județean pentru incidentul extrem de periculos care a avut loc.

Prefectura Prahova a emis astăzi un comunicat de presă anunțând că a sesizat organele competente pentru a efectua verificări cu privire la lucrările desfășurate la rețeaua de gaze din localitatea Slănic. Această decizie vine în contextul surpării unei străzi din zonă.

În datele comunicatului, se spune că prefectura a luat această măsură având în vedere refuzul Consiliului Județean Prahova de a furniza Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova studiile geotehnice specifice localității Slănic, precum și informații referitoare la modul în care se desfășoară lucrările la rețeaua de gaze de pe Valea Slănicului.

Astfel, „Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a dispus urgent Inspectoratului de Stat în Construcţii, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Curţii de Conturi, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, să verifice în limita competenţelor legale şi va informa Corpul de Control al Prim-Ministrului asupra următoarelor aspecte: respectarea de către beneficiarul lucrărilor (Consiliul Judeţean Prahova) şi a firmei care s-a ocupat de execuţia lucrărilor, a condiţiilor şi obligaţiilor din certificatul de urbanism, din autorizaţia de construire, precum şi legalitatea semnăturilor din autorizaţii şi certificate de urbanism, în contextul în care în materie de urbanism acestea trebuie să fie doar ale preşedintelui Consiliului Judeţean, ele neputând fi delegate”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Mai mult, Prefectura Prahova denunță, de asemenea, absența vicepreședintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Dumitru Tudone, la ședințele acestui comitet, precum și „atitudinea ostilă” a reprezentanților Consiliului Județean Prahova față de solicitările de sprijin financiar pentru localitatea Slănic.

În comunicatul de presă se subliniază că, în ciuda anunțurilor că lucrările au fost finalizate, se continuă activitățile de înființare a rețelei de gaze în localitatea Slănic, ceea ce ridică întrebări cu privire la respectarea termenelor și normelor legale în procesul de construcție.

Sursa – www.antena3.ro