În ultimii doi ani, E.ON România a dezvoltat 74 de proiecte de producere a energiei solare,

0 28

În perioada 2018 – 2020, compania  E.ON a dezvoltat în România, un număr de 74 de proiecte de producere a energiei solare pentru clienţi din sectoare variate ale economiei, potrivit unui comunicat al companiei, remis, marţi, AGERPRES.

Din totalul de 74 de proiecte, 29 au fost finalizate, iar alte 45 de proiecte sunt în prezent în diverse stadii de dezvoltare.

În cadrul acestor proiecte, au fost montate deja circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii din cele mai performante industrii precum auto, chimie şi petrochimie, alimentară, centre de logistică, centre comerciale şi clădiri de birouri, mari retaileri, producători industriali din industrii diverse. Puterea nominală totală a centralelor fotovoltaice predate la cheie de E.ON este de 6.734 kWp, iar producţia acestora este de 9.550 MWh pe an.

„Împreună cu clienţii noştri, ne-am angajat să creăm o lume a energiei mai verde şi mai sustenabilă. Adoptarea soluţiilor noastre de generare fotovoltaică de către companii româneşti, lideri în sectoarele lor, arată că suntem pe drumul cel bun. Numai prin proiectele finalizate până acum vor fi reduse emisiile de dioxid de carbon cu peste 6 mii de tone pe an”, a declarat Cătălin Iordache, directorul general al E.ON Energie România, citat în comunicat.

– În acest context, pentru Dedeman, liderul naţional în retailul materialelor de construcţii şi al amenajărilor interioare, cu capital 100% românesc, E.ON este în curs de a finaliza instalarea a 16 centrale fotovoltaice la magazinele companiei care vor genera 3.750 MWh anual. Puterea totală instalată va fi de peste 3 MWp şi va asigura aproximativ 30% din consumul anual de energie electrică necesar desfăşurării activităţii magazinelor. Reducerea emisiilor de CO2 este estimată la 1.177 tone pe an.

– Pentru compania bistriţeană TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, E.ON a finalizat recent instalarea unuia dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice montate pe acoperişuri din România. Prin acest sistem de energie fotovoltaică, care produce 2.420 MWh pe an, Teraplast îşi va asigura 11% din energia electrică necesară din surse regenerabile şi îşi va reduce emisiile de CO2 pe termen lung, până la 660 de tone pe an.

– Sistemele de pe acoperişuri au o putere nominală de maxim 1.936 kWp putere instalată tensiune continuă şi 1.600 kWp putere instalată tensiune alternativă. Parteneriatul cu Teraplast continuă, la acest moment aflându-se în curs de implementare două noi proiecte fotovoltaice, unul în municipiul Bistriţa şi altul în oraşul Băicoi.

– Un alt exemplu este parteneriatul cu compania vâlceană Don Pedro, al doilea producător de hârtie tissue din ţară, cu capital 100% românesc, pentru realizarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice, care va produce un total 767 MWh pe an, reprezentând 25-30% din necesarul total de energie al companiei.

La finalizarea proiectelor pe care compania le are în curs de dezvoltare, la acest moment, producţia totală de energie fotovoltaică va ajunge la 20.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.

În prezent compania E.ON este angajată în reducerea emisiilor de dioxid de carbon, în 2017 compania adoptând în acest sens o strategie climatică. Soluţiile de producere a energiei din surse regenerabile cum este energia solară sunt o parte importantă a efortului de decarbonare a economiei.

Astfel, E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor.

Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata