În urma unei acţiuni pentru prevenirea migraţiei ilegale au fost depistate cincizeci de persoane care provin Afganistan şi Pakistan

128

Duminică 31-01-2021, Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale desfăşurate pe raza municipiului Timişoara, cincizeci de cetăţeni asiatici, solicitanţi de azil in ţara noastră sau cu permise de muncă, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Astfel, poliţiştii de frontieră din Timiş, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 17.00, aceştia au identificat, într-un imobil de pe raza localităţii Timişoara, cincizeci de cetăţeni străini.

După verificări specifice s-a stabilit faptul că cetăţenii străini sunt bărbaţi din Afganistan şi Pakistan. Patruzeci şi opt de persoane au documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, care însă nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara.

Doi bărbaţi din Afganistan nu posedau documente temporare de identitate motiv pentru care au fost conduşi la sediul ITPF Timişoara pentru cercetări.

Cercetările au mai stabilit faptul că cetăţenii străini aveau în intenţie să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

După finalizarea tuturor verificărilor, poliţiştii de frontieră au îndrumat pe solicitanţii de azil spre centrele de cazare din ţară unde sunt înregistraţi, iar pentru cei doi afgani poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să se ia măsurile legale.

În contextul poliţiei de frontieră, astfel de acţiuni se vor derula periodic cu sprijinul şi cooperarea celorlalte structuri ale MAI pe raza judeţului Timiş.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata