Înundațiile extreme ce apar la fiecare 100 de ani, vor apărea acum la fiecare 10 ani

Foto: facebook.com
0

Un nou studiu avertizează umanitatea cu privire la creșterea nivelului mării, acest pericol ce poate strivi economia globală se datorează incălzirii globale, scrie  Dizmodo.

Astfel, inundațiile extreme care in mod natural apăreau la fiecare 100 de ani, vor apărea de acum in colo, la fiecare 10 ani, ceea ce ar duce la pierderi de 14.2 trilioane de dolari, dacă omenirea nu va lua măsurile de reducere a încălzirii accentuate cu efect de seră.

 

În studiul care a fost publicat în jurnalul Scientific Reports, se relatează şi se detaliază detaliază aceste efecte până în anul 2100, astfel, 20% din produs intern brut, la nivel global va fi în pericol din cauza multor inundații ce se vor produce odată cu ridicarea nivelului mării,  dea lungul coastelor.

Aşadar, portivit raportului, numătul regiunile în care au loc inundații vor creste cu 48% și economia acestora va avea de suferit peste tot în lume dacă nu se vor lua măsuri extreme.

Potrivit experților, numărul vieților umane puse în pericol de inundații, va creste cu 116 milioane până la finalul  acestui secol. Printre regiunile care vor fi afectate cel mai gravr se numără nord-vestul Europei, Asia de est și sud-est, partea nord-estică a SUA și nordul Australiei.

Reprezentantii studiului demonstrează și că, dacă se vor lua, acum, măsurile necesare de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, pericolul din viitor va fi mai scăzut. Se estimează că peste 82 de milioane de vieți umane vor fi în pericol, iar pierderile vor fi de 12.8 trilioane de dolari.

sursa digi24.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close