Jocuri de societate – pentru tine și copilul tău!

Jocurile de societate au ca scop socializarea cu cei din jurul nostru, distracția și voia bună. Suntem creați pentru a interacționa cu cei din jurul nostru și nu pentru a fi singuratici. De exemplu, jocurile de masă susțin dezvoltarea creierului, dar și dezvoltarea fizică, socială și emoțională atât a copiilor, cât și a adulților.

Poți crea cu ușurință jocuri de masă împreună cu copilul tău, din materiale pe care le găsești prin casă și vei vedea că acest lucru te va ajută foarte mult și la interacțiunea dintre tine și copilul tău, sau de ce nu, dintre tine și un alt membru al familiei sau chiar un prieten.

Jocurile de societate nu vor face altceva decât să apropie oamenii și să întărească relațiile dintre aceștia. Vei observă că aceste jocuri te vor ajută să te cunoști mai bine atât pe tine, cât și pe cel de lângă tine. Există o multitudine de motive care te vor face să-ți dorești aceste jocuri de societate și ca să te motivez îți voi enumera câteva.

Pe lângă faptul că ajută și întăresc relațiile dintre oameni, acestea dezvoltă abilități de gândire, ajută la funcționarea mai bună a creierului și la reducerea riscului apariției demenței și a bolii Alzheimer.

Un aspect important este faptul că ne ajută să scădem stresul acumulat, dar și să mai uităm de tehnologie, de telefoanele mobile și calculatoare care ne-au acaparat cu totul. Lista motivelor nu se oprește însă aici. Jocurile de societate sunt foarte bune în dezvoltarea inteligenței emoționale, gestionarea emoțiilor.

Vei observa cum copiii învață să piardă fără să se supere. Jocurile sporesc creativitatea, îndemânarea și răbdarea fiecăruia. Îi învață atât pe cei mici, cât și pe adulți spiritul de echipa, învață copilul să respecte reguli și să afle ce este etică. Dezvoltă abilități de planificare, strategie și gândire critică. Un alt aspect foarte important este faptul că ne ajută să petrecem timp de calitate împreună cu familia și prietenii.

Jocurile de societate pot învață copilul concepte și informații noi, valoarea banilor dar și cum să îi gestioneze într-un mod corect. Și asta nu e tot, aceste jocuri ajută copilul să gândească înaintea adversarului și să intuiască mișcările acestuia pentru a-și atinge propriile scopuri.

Joacă-te și tu și vei vedea o schimbare în viața ta, o schimbare care nu va face altceva decât să te bucure și să te relaxeze.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata