La 14 ani de la începerea lucrărilor de consolidare, şcoala din satul Fâstâci a fost dată în folosinţă

Foto: monitoruldevaslui.ro
0 3

Din cauza numeroaselor litigii între constructor şi autorităţile locale, şcoala din localitatea vasluiană Fâstâci a fost dată în folosinţă, luni, după 14 ani de la demararea lucrărilor de consolidare.

„După 14 ani, graţie intervenţiei Primăriei şi Consiliului local al comunei Cozmeşti, prin implicarea personală a primarului comunei, Hristache Sima, a fost preluată anul trecut întreaga clădire. Având susţinerea financiară a Consiliului Judeţean, au fost dusă la bun sfârşit construcţia şcolii gimnaziale. Astăzi, elevii şi cadrele didactice din comuna Cozmeşti au cu adevărat o şcoală europeană, cu dotări de înalt nivel”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Vaslui.

În cursul anului trecut, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a demarat o anchetă în legătură cu nefinalizarea lucrărilor de consolidare a şcolii „Cezar Botez” din satul Fâstâci, judeţul Vaslui, şi condiţiile în care se desfăşoară cursurile.

Reprezentanţii instituţiei au atras atenţia că elevii învaţă în incinta Ocolului Silvic şi în dispensar, în câteva camere mici aflate în stare de degradare, care adăpostesc câteva clase şi cancelaria şi sunt nevoiţi să meargă la toaletă afară, într-un spaţiu insalubru, fără apă curentă, în timp ce noua construcţie nu poate fi dată în folosinţă.

Încă din anul 2006, lucrările de reconsolidare a Şcolii Gimnaziale din satul Fâstâci au fost câştigate de o firmă de construcţii, prin licitaţie. Deşi la vremea respectivă lucrările au început, ulterior, şantierul a rămas blocat. De atunci, clădirea a rămas nefuncţională.

Această şcoala construită în localitatea Fâstâci a făcut, de-a lungul anilor, obiectul mai multor dispute între constructor şi autorităţile locale, care s-au acuzat reciproc de tergiversarea lucrărilor şi de faptul că localul unităţii de învăţământ nu a fost dat în folosinţă. De la demararea lucrărilor la şcoala din Fâstâci, la conducerea primăriei Cozmeşti s-au aflat trei primari.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x