Lewis Hamilton, sportivul anului 2020 din Marea Britanie, conform anchetei jurnaliştilor sportivi

44
Asociaţia britanică a jurnaliştilor sportivi, l-a desemnat pe pilotul Lewis Hamilton, care a câştigat al şaptelea său titlu mondial în Formula 1, cel mai bun sportiv al anului 2020 din Marea Britanie, transmite Reuters.

Însă din cauza pandemiei de coronavirus, ceremonia s-a desfăşurat în mod virtual, în locul unei gale tradiţionale.

Anul acesta, Hamilton a primit premiul pentru cel mai bun sportiv al anului, din Marea Britanie, după ce a egalat recordul de victorii în Formula 1, deţinut de legendarul pilot german Michael Schumacher.

Pilotul echipei Mercedes, care a mai obţinut acest premiu în 2007, pe când concura la McLaren, a ratat o cursă din Bahrain în acest an din cauza noului coronavirus, dar el s-a refăcut şi va lua startul în ultimul Grand Prix al anului, la Abu Dhabi, în acest weekend.

De altfel, Jocheul Hollie Doyle a fost aleasă cea mai bună sportivă britanică a anului, pentru că a devenit prima femeie care a câştigat cinci curse la un singur eveniment desfăşurat la Windsor, în luna august.

Iar premiul pentru cea mai bună echipă a anului a revenit campioanei Angliei, FC Liverpool.

”În multe privinţe a fost chiar un sezon excepţional şi un an excepţional, este un premiu pentru echipa mea şi cred că ei îl merită cu adevărat”, a declarat antrenorul Juergen Klopp.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata