A venit iarna, e timpul să îți schimbi anvelopele

0

Anvelopele de iarna sunt cele concepute pentru drumuri acoperite cu gheață, zăpadă, polei și pentru temperaturi foarte scăzute. Ele au o compoziție a cauciucului specială, profile mai adânci și mai late, pentru a oferi aderență la temperaturi scăzute. Practic, ele te ajută să nu aluneci pe gheața și poleiul care se formează pe carosabil în timpul iernii.

Cauciucurile de iarnă asigură mai multă stabilitate în curbe în condiții meteo nefavorabile, oferind astfel mai multă siguranță la volan, în sezonul rece. Pentru că siguranța la volan este extrem de importantă investiția în anvelope de iarna merită făcută. Hai să aflăm împreună care sunt cele mai bune anvelope de iarna conform statisticilor făcute de către clubul automobilistic ADAC.

Cum recunoști anvelopele de iarna?

Toate anvelopele par să arate la fel la prima vedere, așa că poate fi dificil să deosebești cauciucurile de iarnă cu cele de vară sau cele all season. Cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când îți achiziționezi anvelope de iarna sunt: simbolurile specific anvelopelor de iarna, profilul anvelopelor, aderența oferită de anvelopele de iarnă în condiții de ger, polei sau zăpadă și nu în ultimul rând de siguranța la frânare oferită de acestea.

De regulă la începutul lunii noiembrie se schimbă cauciucurile de vară cu cele de iarnă, așa că acum este timpul să faci căutările. Cum prea bine știi piața este plină de mărci de anvelope și este greu să te decizi. Factorii importanți, de care este absolut imperativ să ținem cont atunci când alegem setul de anvelope sunt: indicii de mărime, greutatea și viteza caracteristică autovehicului și modul de utilizare. Liderii de piață. Anvelope Michelin și anvelope Barum Polaris, pun siguranța pe primul plan și o îmbină perfect cu accesibilitatea prețurilor.

Anvelope de iarna Michelin

Piața a crescut și există deja o concurență în ceea ce privește producătorii de anvelope. Conform statisticilor Michelin este cel mai mare producător de anvelope de iarna cât și anvelope de vară.

Brandul Michelin a căpătat rapid notorietate pe plan mondial datorită rezistenței, durabilității și calității pe care anvelopele lor au demonstrat-o odată cu trecerea timpului. Anvelopele Michelin sunt recunoscute pentru tinuta de drum unica, care este remarcabila in viraje în conditii de acvaplanare, dar si pentru rezistenta lor la temperaturile cele mai ridicate. Notorietatea anvelopelor Michelin a fost dată de peste o sută de victorii în Formula 1 și de două ori Campioni Mondiali la categoria Constructorilor. Semnătura Michelin este o garanție a fiabilității, securității, îndrăznelii și, nu în ultimul rând , a respectului față de mediu.

Anvelope de iarnă Barum Polaris

Barum Polaris sunt un brand de cauciucuri de iarna cu profil direcțional construite pentru autoturisme mici și medii. Anvelopele Barum Polaris au un foarte bun raport calitate-preț, astfel prețul este redus iar nivelul de performanță este ridicat. Distanța optimizată dintre blocuri captează o anumită cantitate de zăpadă, determinând astfel o tracțiune sporită pe zăpadă și gheață.  Anvelopele Barum Polaris asigură un nivel înalt de siguranță prin numărul mare de lamele de pe calea de rulare a acestor cauciucuri care îmbunătățește prinderea pe gheață și apă.

Cauciucurile de iarnă Barum Polaris au în compunerea lor silica, o substanță care dezvoltă o elasticitate optimă pentru a face față temperaturilor extreme ale iernii.  Blocurile colțuroase optimizate se prind de orice suprafață în timpul iernii și sunt concepute astfel încât să se muleze pe suprafețe acoperite cu zăpadă, gheață sau apă.  Anvelopele Barum Polaris sunt celebre pentru că vara scad consumul de carburant datorită compușilor din care sunt fabricate împreună cu greutatea redusă a carcasei.

Rigiditatea optimizată a umerilor și blocurile largi ale acestor cauciucuri reduc ditanța de frânare și măresc stabilitatea în curbe  sau la viteze pe autostradă. Brand-ul Barum Polaris înseamnă atât anvelope la un preț accesibil cât și o soluție inteligentă pentru conducătorii auto care pun accent pe siguranță și performanță. Renumele producătorului a fost consolidat de-a lungul timpului de atenția pentru detalii și întelegerea nevoilor conducătorilor auto.

Recomandarea noastră este să investiți în calitatea anvelopelor pe care le achiziționați pentru că siguranța la volan este cea mai importantă. Producătorii renumiți au și prețuri accesibile și sunt de preferat anvelopele noi decât cele uzate în proporție de 50%.

Sursa: News 24 Romania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close