Localul celebru din București care a fost pus la vânzare

De Jurnalul Național Actuale Investiții 115 citiri
5 min citire
Unul dintre cele mai celebre restaurante din București a fost scos la vânzare. Orice om care a avut ocazia să meargă în acel loc măcar o dată a rămas surprins de atmosfera plăcută și design-ul special. Acum, acest loc a fost scos la vânzare, pentru un preț colosal, pe măsură.

Restaurant istoric, scos la vânzare

Un restaurant celebru din Capitală a fost scos la vânzare. Este vorba despre una dintre cele mai vechi construcții de acest fel, cu o istorie interesantă. Anunțul a fost făcut de către compania Sotheby’s, care a oferit informații despre clădire și costurile pe care trebuie să le suporte cel ce va achiziționa clădirea.

Concret, este vorba despre Hanul cu Tei, un local celebru, unde toți au mers acolo cel puțin odată și au rămas plăcut surprinși de atmosferă și design-ul surprinzător. Conform companiei de vânzări, localul a fost transformat în ultima perioadă în mod semnificativ.

După cum poate fi observat, restaurantul a fost modernizat și „este dedicat evenimentelor corporate şi private pe care le găzduieşte în trei mari zone – centru de conferinţe, recepţia-foyer şi salonul de evenimente”. Cu toate acestea, și-a păstrat aerul vechi, ce se completează perfect cu stilul la modă.

Astfel, „Străjuind străzile pietruite numite după blănarii şi lipscanii de altădată, hanul îşi arată mai întâi ferestrele ample, înalte şi arcuite de la parter, colorate de faux vitralii. Etajul păstrează însă gloria de altădată, atent decorat cu elemente bogate precum braţele ce sprijină balconul de fier forjat, bordura comună ce funcţionează ca ancadrament al ferestrelor înalte şi înguste”, scrie în descrierea anunțului de vânzare de pe site-ul companiei Sotheby’s.

Practic, localul se evidențiază prin candelabre somptuoase, capiteluri reinterpretate şi piesele de boiserie, care te duc cu gândul la cele mai vechi timpuri. Stilul old school se împletește perfect cu modificările recente, făcute cu gust și atenție de către proprietari.

Hanul cu Tei, vândut pentru un preț colosal

Așa cum era de așteptat, ținând cont de istoria localului și design-ul special, Hanul cu Tei nu este pentru orice buzunar. Cel care îl va cumpăra trebuie să scoată o sumă frumoasă dacă vrea să preia această afacere. Astfel, aflăm de la Romanian Sotheby’s International Realty că prețul exact este de 1.650.000 de euro.

Practic, Ilie Dumitrescu pune la vânzare Hanul cu Tei din Centrul Vechi și cere o sumă colosală. Dacă va renunța la proprietatea sa din centrul Capitalei, celebrul fost fotbalist va obține un profit impresionant și va da lovitura în planul afacerilor.

În contextul profesional, Ilie Dumitrescu, în prezent analist de televiziune, a achiziționat hanul în anul 2004 și l-a transformat într-una dintre cele mai extinse galerii de artă din zonă, dar acum această clădire valoroasă este disponibilă spre cumpărare.

Imobiliar, a fost construit în anul 1833 și aflat pe un teren de peste 1.500 de metri pătrați, Hanul cu Tei este o locație exclusivistă, cu o capacitate de până la 300 de persoane. Ilie Dumitrescu a încercat să ducă afacerea și către o altă direcție, respectiv una cu temă sportivă, dar a decis să renunțe la ea și a scos-o la vânzare încă din iarna anului trecut.

În afirmaţiile sale, „Hanul l-am avut mai demult, aici a fost Galeria de Artă Hanul cu Tei, unde aveam și casă de licitații, era și consignație. A fost o perioadă frumoasă din viața mea. După care într-adevăr, prin 2008, după criză, a fost foarte complicat să mai merg înainte cu afacerea asta în zona artei.

A fost zona asta de berărie, pub sportiv, unde într-adevăr aveam clienți fideli, mai ales la evenimentele sportive și le ofeream tot felul de surprize plăcute” spunea Ilie Dumitrescu pentru ProSport.

Sursa – playtech.ro