Luptă prin metode naturiste împotriva răcelii şi gripei din sezonul rece

136

Potrivit Click Sănătate, răceala şi gripa vor începe în curând. Luate din timp, suplimentele şi preparatele din plante te feresc de probleme.

Riscul contractarii de virusuri si răceali care circulă în sezonul rece este atât de mare, încât o persoană poate să sufere chiar şi opt episoade de guturai. Tot ce poţi să faci acum este să te înarmezi bine cu soluţii din natură.

Cura cu echinacea, la începutul toamnei

Echinacea acţionează aidoma vaccinului antigripal, crescând rezistenţa în faţa infecţiilor bacteriene şi virale. De altfel, este dovedit faptul că această plantă scade riscul de apariţie a răcelii cu 60%.

Condiţia este să începi o cură cu echinacea în primele luni ale sezonului rece şi să o repeţi la intervale regulate de timp. Astfel, timp de 30 de zile, ia câte un comprimat cu pulbere de echinacea (de 300 mg), de câte trei ori pe zi.

Cura trebuie urmată de o pauză de o lună şi apoi poate fi reluată. Copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani pot lua câte un comprimat de echinacea de 400 mg pe zi sau comprimate cu ulei de echinacea, una-două capsule pe zi.

Măceșul cel mai bun remediu împotriva răcelii

Vitamina C administrată zilnic poate reduce la jumătate riscul de apariţie a răcelii şi a gripei, arată studiile. Printre plantele care stimulează imunitatea şi care aduc un plus de vitamina C, se numără măceşul.

Poţi bea zilnic o cană cu ceai de măceşe, o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Arnica este o altă plantă recunoscută pentru proprietăţile ei de stimulare a imunităţii.

Aceasta se administrează sub formă de tinctură, câte 10 picături de două ori pe zi, în cure lunare de 20 de zile.

Pont

Administrată împreună cu echinacea, vitamina C poate reduce riscul de răceală cu 85%.

Aloe vera distruge virusurile

Gelul de aloe vera stimulează imunitatea datorită conţinutului crescut de polipeptide (substanţe imunostimulatoare), fiind eficientă nu doar…

Sursa

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner