“M-a durut buzunarul când le-am cumpărat”, spune Cătălin Botezatu

De Jurnalul Național Actuale Lifestyle 211 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Cătălin Botezatu și-a dorit să fie actor, a picat la admitere, iar cea care l-a îndreptat spre modelling a fost Bianca Brad. De atunci, a avut un traseu profesional de invidiat, bucurându-se de succes atât ca model, cât și ca designer. Astăzi este cel mai cunoscut creator de modă român în străinătate, iar staruri de peste ocean îi poartă ținutele. Cătălin Botezatu a povestit pentru, Playtech Știri, că a investit în bijuterii și că întotdeauna își alege cu atenție vestimentațiile, fiind atent până la cele mai mici detalii.

Cătălin Botezatu: “Așa cum mă îmbrac, nu se îmbracă nimeni”

Cătălin Botezatu nu se atașează de obiecte, după cum ne-a mărturisit, însă atunci când vrea ceva, nu se uită la bani, îndeplinindu-și dorința. Acesta ne-a vorbit și despre trecerea pe care a făcut-o de la model la designer, numele lui fiind de ani buni unul dintre cele mai cunoscute și apreciate branduri.

Când vine vorba de bijuterii

Acesta spune, „Sunt Alexander McQueen toate și geanta și încălțămintea”.

Ai vreun obiect de care nu te desparți, care consideri că îți poartă noroc?

Nu, în afară de brățări pe care nu le scot niciodată, că nu le pot scoate, nu țin la vreun obiect personal, de care nu mă pot despărți și care e atât de important în viața mea încât uau, nu!

Dintre brățări, are vreuna o poveste deosebită?

În precizăeile sale, „Singura poveste este că m-a durut buzunarul când le-am cumpărat, atât! Că nu mi le-a oferit nimeni, nu au nicio emoție, nu au nicio poveste sentimentală. Am câteva obiecte și ceasuri scumpe oferite de prieteni buni de-ai mei, dar nu pot să spun că au o încărcătură emoțională.

Ne poți spune la cât se ridică investiția în acele brățări?

Dar contează? Nu contează cu ce sume sunt îmbrăcat, contează dacă ai stil. Și oricum și dacă pentru alții nu aș avea stil, nu mă interesează. Știu foarte bine că așa cum arăt și cum mă îmbrac, nu se îmbracă nimeni. Așa cum fac eu stylingul, nu și-l face nimeni și la cât de scump mă îmbrac eu, nu se îmbracă nimeni!

Cătălin Botezatu: “După numai 2 ani mi-am luat zborul singur și mi-am creat propriul brand”

Revenind la modă, care au fost dificultățile când ai făcut trecerea de la model la designer?

La această întrebare, „Niciuna. Trecerea a fost una simplă, pentru că lucram la Centrul de cercetare a industriei ușoare ca model și am început să fur meseria de la doi mari adevărați designeri Simona Vlanga și Nae Ivanov, care, din păcate, nu mai sunt printre noi.

Lor le datorez tot, atât, doar lor. Datorită lor sunt designer. Am ajuns să fac modelling datorită Biancăi Brad și atât. Nu există alte nume, așa cum se vehiculează, că nu știu cine m-a dus nu știu unde, nu. Bianca Brad mi-a îndrumat pașii către modelling, iar fashion am învățat de la Simona Vlanga și Nae Ivanov. Design atat. Și Dumnezeu că tot timpul mă ajută să fiu creativ, să fiu sănătos, a precizat acesta.

Eu mă refeream și la un buget de pornire a afacerii.

Deci imediat după Revoluție am devenit primul designer și primul director artistic al primei case de modă privată, Casa de Modă Europa, după care numai 2 ani mi-am luat zborul singur și mi-am creat propriul brand, se numea Delphi de la Oraculul din Delphi. Apoi, după 5 ani s-a tranformat în Cătălin Botezatu.

 

Sursa – playtech.ro