Mame fericite, copii fericiți: sfaturi pentru tine!

De Continut Sponsorizat Lifestyle 112 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Fiecare copil își dorește că mama lui să fie fericită, însă ce nu au înțeles ei niciodată este faptul că mamele fericite aleg să fie fericite.

Eu sunt mama și știu că acest rol este solicitant, dar decid în fiecare zi să-mi fac viața mai frumoasă. Atunci când mamele sunt fericite și copiii aleg să fie fericiți. Știm cu toții că cei mici ne vor urma exemplu și de aceea nu ezita să fii în fericită.

Este important de știut că mamele nu caută perfecțiunea. Acesta perfecțiune nu face decât să ne aducă nemulțumire permanentă și să ne irosească energia. Îți spuneam mai înainte că dacă tu ești fericită și copilul tău va fi fericit. Foarte adevărat! Mamele fericite îi fac pe cei din jur să fie fericiți nu pentru că încearcă să le îndeplinească toate dorințele, ci pentru că își mențin o atitudine pozitivă și caldă față de cei din jurul lor. Discuțiile în contradictoriu în familie, notele mici ale copilului, certuri între frați, toate se rezolva cu o atitudine potrivită, mamele fericite acceptă momentele dificile și învață să le depășească, astfel încât să nu strice fericirea lor și fericirea celor din jur.

Un aspect important al mamelor fericite este faptul că sunt sincere. Atunci când sunt obosite, cer ajutorul celor din jur și iau o pauză, iar atunci când copiii le pun întrebări dificile, le răspund sincer, pe înțelesul lor.

Un aspect foarte important al mamelor fericite este faptul că știu să îi asculte pe copii și să se joace. Atunci când sunt în dispoziția necesară, se joacă “serios” cu cei mici, acordând atenție și bucurându-se de activitate. Mama fericită ascultă fără să judece, cu scopul de a înțelege și nu pentru a arăta că are dreptate.

Mamele fericite au compasiune față de propria persoană. Ele știu că greșelile sunt inevitabile, dar, prin sinceritate și deschiderea de a învață și încerca lucruri noi, nu le vor repeta.

Cu siguranță și tu ești o mamă fericită care îi ascultă, îi înțelege și îi face fericiți pe cei din jurul ei. Fericirea nu costă nimic. Alege să fii fericită, alege să ai o viață frumoasă și să transmiți zâmbet și emoție celor din jurul tău.

Este important ca fericirea să se simtă acolo unde tu pășești. Ești mamă, ești idolul copilului tău, ești ceea ce îl definește, ceea ce îi poate face viața fericită.