Michelin anunţă creşterea dividendelor, chiar dacă profitul a scăzut semnificativ

105

În anul 2020, profitul net al producătorului de anvelope Michelin a scăzut la 625 milioane de euro, de la 1,71 miliarde de euro în 2019, în urma impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Cu toate acestea, compania franceză a propus majorarea dividendelor de la doi euro în 2019 la 2,30 euro în 2020 şi a estimat o redresare a vânzărilor în acest an. Industria auto resimte efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a dus la reducerea cererii pentru maşini.

În contextul auto din anul trecut, vânzările companiei au scăzut cu 15%, la 20 miliarde de euro, iar profitul operaţional aproape s-a înjumătăţit, la 1,40 miliarde de euro, de la 2,60 miliarde de euro în 2019.

În domeniul auto, mediul de afaceri în 2021 rămâne extrem de nesigur, din cauza crizei sanitare, a avertizat Michelin. Compania se aşteaptă la o creştere a pieţei anvelopelor pentru automobile şi camionete de 6% – 10% şi un avans de 4% – 8% al pieţei anvelopelor pentru camioane.

În acest sens, la începutul anului, Michelin a anunţat că în următorii trei ani, va renunţa la aproximativ 2% din forţa sa de muncă globală, ca parte a planului de simplificare şi de creştere a competitivităţii în Franţa.

În curând, Michelin va tăia până la 2.300 de locuri de muncă, dar acest proces nu va presupune concedieri şi nici închideri de fabrici.

Compania, care pe plan global are peste 123.000 de angajaţi, a dat asigurări că îşi menţine angajamentul de a localiza în Franţa „afacerile cu valoare adăugată ridicată”, iar „strategia ambiţioasă de extindere a utilizării hidrogenului” reprezintă o ilustrare a acestui angajament.

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România aproape 3.000 de angajaţi, trei uzine – două la Zalău şi una la Floreşti – şi o reţea comercială. Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operaţiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia. A

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner