Ministrul Bode anunţă că 21 de posturi de poliţie din judeţul Botoşani, vor fi reabilitate cu fonduri transfrontaliere

326

Ministrul Afacerilor Interne a declarat vineri că în jur de 20 de posturi de poliţie din judeţul Botoşani, vor fi reabilitate cu fonduri transfrontaliere, în baza programelor operaţionale comune derulate cu Republica Moldova şi Ucraina.

Astfel, prin Programul Operaţional Comun România- Ucraina vor fi reabilitate 15 posturi de poliţie, iar prin Programul Operaţional Comun România- Republica Moldova vor beneficia de investiţii şase posturi de poliţie.

„Este foarte important. Iată, vorbim de 21 de secţii de poliţie care accesează aceste fonduri de investiţii, de modernizare. Nu se poate întâmpla acest lucru la Prahova, Braşov sau Alba Iulia. Botoşaniul beneficiază de aceste programe operaţionale, fiind judeţ de graniţă, dar în acelaşi timp şi solicitările în ceea ce priveşte combaterea infracţiunilor de contrabandă trebuie să fie pe măsură”, a afirmat Bode.

În opinia sa, ministrul Bode a reiterat că pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne „problematica investiţiilor în sedii şi în echipamente este o prioritate”. El susţine că fondurile de investiţii prevăzute în bugetul pe anul în curs sunt de 150 de milioane de lei, în condiţiile în care în 2020 acestea s-au cifrat la 84 milioane de lei. Din acest buget, vor fi finanţate 60 de obiective de investiţii, dintre care 43 vizează asigurarea condiţiilor de muncă şi de pregătire pentru structurile operative.

În contextul dat, Lucian Bode a participat, vineri, la inaugurarea sediilor Poliţiei municipiului Dorohoi şi Poliţiei oraşului Săveni.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata