Netflix scumpește abonamentele în anul 2024

De Jurnalul Național Actuale Companii 213 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
În acest an, Netflix renunță la abonamentul „Basic” în anumite țări

Astfel, Netflix a comunicat că va renunța complet la opțiunea de abonament „Basic” în țările unde este disponibilă versiunea cu reclame. Utilizatorii vor fi nevoiți să opteze între varianta cu reclame și un abonament Premium, care este mai costisitor.

În curând, versiunea de bază a abonamentului Netflix va deveni o amintire, cel puțin în țările unde este disponibilă varianta cu reclame, conform anunțului făcut de companie.

Din luna iulie a anului trecut, opțiunea acestui tip de abonament nu a mai fost disponibilă pentru noii utilizatori.

În viitorul apropiat, nici abonații existenți nu vor mai avea posibilitatea de a utiliza această opțiune de abonament. Până în prezent, în România, nu s-au confirmat schimbări de acest gen.

Astfel, cei care sunt abonați la pachetul Basic vor fi esențial forțați să aleagă între un abonament mai scump, fără reclame, sau varianta cu reclame, ambele contribuind într-o măsură mai mare la profitul companiei.

Concret, eliminarea versiunii Basic va începe să afecteze primele țări, și anume Canada și Marea Britanie, începând din al doilea trimestru al anului 2024.

În plan mondial, Netflix reprezintă una dintre cele mai extinse platforme de streaming video. În ultimele actualizări, serviciul a devenit disponibil într-o mare varietate de regiuni, furnizând conținut diversificat adaptat la specificul fiecărei zone geografice.

În plus, Netflix este cunoscut pentru creația și difuzarea extinsă a unui număr semnificativ de seriale, filme și documentare originale. Această abordare strategică a avut un impact semnificativ în creșterea popularității platformei și în atragerea unui număr considerabil de abonați.

De asemenea, există posibilitatea să anulezi orice abonament Netflix în orice moment, fără nicio problemă. Așadar, nu este necesar să-ți faci griji, deoarece nu există nicio obligație de plată pe termen lung.

Dacă intenționai să profiți de o perioadă de probă, este important de știut că această opțiune nu mai este disponibilă. Oferta de Netflix gratuit pentru o lună a fost eliminată.

Care sunt prețurile abonamentelor pentru Netflix, în anul 2024?

În anul 2024, cei interesați să devină abonați Netflix au la dispoziție trei opțiuni de abonament: Minim, Standard și Premium.

Tarifele sunt după cum urmează:

Minim: 4,99 euro/lună.
Standard: 9,99 euro/lună (se pot adăuga locuri dedicate pentru abonați cu 2,99 euro/lună fiecare).
Premium: 11,99 euro/lună (posibilitatea de a adăuga locuri dedicate pentru abonați cu 2,99 euro/lună fiecare).

Abonații suplimentari dispun de propriul lor cont și parolă, însă costul abonamentului este suportat de către persoana care i-a invitat să utilizeze în comun contul platformei.

Numărul de abonați suplimentari pe care îi poți avea diferă în funcție de tipul de abonament.

Beneficiile oferite de fiecare tip de abonament

Abonamentul Minim oferă acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe dispozitive mobile, fără reclame. Poți viziona conținutul pe un singur dispozitiv compatibil, în format HD (720p), și ai opțiunea de a descărca conținut pe un singur dispozitiv.

Abonamentul Standard oferă acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe dispozitive mobile, eliminând reclamele. Poți viziona conținutul pe două dispozitive compatibile în același timp, în calitate Full HD (1080p), și ai opțiunea de a descărca pe ambele dispozitive simultan. De asemenea, poți adăuga un abonat suplimentar care nu locuiește cu tine.

Abonamentul Premium asigură acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe dispozitive mobile, eliminând reclamele. Poți viziona conținutul simultan pe patru dispozitive compatibile, în calitate Ultra HD (4K), și ai opțiunea de a descărca conținut pe șase dispozitive compatibile simultan. În plus, poți adăuga până la doi abonați suplimentari care nu locuiesc cu tine. Beneficiezi și de caracteristica de audio spațial Netflix.

Sursa – www.capital.ro