Nicușor Dan spune când vor avea românii din sectoarele 2,3 și 4, în sfârșit, apă caldă

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 207 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Joi 17-08-2023, Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a venit cu o veste bună, bucurându-i pe bucureștenii care au fost nevoiți să se descurce fără apă caldă aproximativ două săptămâni. Din spusele edilului, lucrările de reparație s-au finalizat, iar bucureștenii afectați vor beneficia din nou de apă încălzită. Există, totuși, o mențiune în acest sens. Cum descrie Nicușor Dan această revenire?

Ce spune, însă Nicușor Dan, despre lucrările de reabilitare care au oprit furnizarea apei calde

În afirmaţiile sale, edilul Capitalei a anunțat bucureștenii că perioada de disconfort pentru mai mulţi locuitori ai Bucureştiului se apropie de sfârşit. Lucrările de reparaţii, care au dus la întreruperea furnizării apei calde în aproximativ jumătate din oraş, au fost finalizate cu succes. Această veste a venit ca o gură de aer proaspăt pentru locuitorii care au resimţit puternic lipsa apei calde în această perioadă.

În cadrul unei declaraţii la TVR Info, primarul a subliniat faptul că situaţia a fost generată de două componente principale: transportul şi producţia apei calde. Echipa municipală s-a concentrat pe partea de transport, în timp ce compania subordonată Ministerului Energiei a fost responsabilă de producţie. După finalizarea lucrărilor de reabilitare, CET Progresul poate acum să înceapă furnizarea de apă caldă la capacitate maximă.

Mai mult, Nicuşor Dan a ţinut să transmită că procesul de restabilire a apei calde nu va fi instantaneu, ci va avea loc treptat, pentru a asigura o distribuţie eficientă şi echitabilă.

Astfel, sectoarele 2, 3 şi 4 sunt primele pe listă pentru reluarea furnizării apei calde în următoarele zile. Este important de menţionat că edilul a dat asigurări că eforturile sunt îndreptate spre cauzele acestei întreruperi, iar autorităţile sunt angajate în a evita astfel de situaţii în viitor.

În afirmaţiile sale, ”Există două componente ale problemei: transportul şi producţia. Noi ne ocupăm de transport, compania Ministerului (Ministerul Energiei – n.r.) se ocupă de producţie.

Lucrările noastre s-au terminat azi. (…) Din momentul ăsta, CET Progresul poate să livreze la capacitate maximă, trebuie să pornească instalaţia şi, încet-încet, o să aibă oamenii apă caldă în sectoarele 2, 3 şi 4, în zilele următoare. Nu instant. Dar încet-încet”, a afirmat Nicuşor Dan, joi seară, la TVR Info.

Motivul pentru care lucrările au durat mai mult timp

În acest sens, Nicușor Dan a menționat că lucrările de reabilitare au fost demarate în perioada 4-5 august, iar echipa de specialişti a depus eforturi considerabile pentru a finaliza lucrările într-un timp cât mai scurt, ţinând cont de complexitatea intervenţiei şi de nevoia urgentă a populaţiei de a avea acces la apă caldă în propriile locuinţe. Deși data finală era anunțată pe 11 august, edilul a transmis că va fi amânată cu câteva zile.

Astfel, Bucureştiul se apropie de soluţionarea acestei probleme temporare, iar locuitorii din sectoarele menţionate vor putea să-şi reia rutina obişnuită, cu acces la servicii esenţiale precum apa caldă. Cu toate acestea, este important ca autorităţile să continue să monitorizeze şi să întreprindă măsuri pentru a preveni astfel de întreruperi în viitor şi a asigura confortul şi bunăstarea cetăţenilor.

În urmă cu câteva zile, edilul a explicat cu ce probleme se confruntă lucrările la magistrala de termoficare 3 Sud în ceea ce privește conductele foarte vechi și ponosite.

Aşadar, „Este o lucrare amânată de foarte mult timp. E un cămin în strada Releului, pe magistrală, dat în funcțiune în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări. A fost obligatoriu, pentru a nu fi în situația din iarnă 2020, de a avea două sectoare fără apă – 2 și 3 – s-a luat decizia ca această lucrare pentru acest cămin să fie făcută simultan cu oprirea planificată a CET Sud”, a anunțat Nicușor Dan.

Sursa – playtech.ro