O nouă fabrică în Iaşi va fi dărâmată, iar Kaufland va deschide un magazin în locul ei

De Jurnalul Național Actuale Companii 298 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
 

O fabrică celebră din România va fi demoltă în curând. Clădirea imensă va fi pusă la pământ, pentru că nemții vor deschide un nou magazin la noi în țară. Este vorba despre o nouă unitate Kaufland România, care va fi ridicată în locul fostei fabrici.

Fabrică românească, pusă pe butuci

Astfel, compania Moldomobila din Iași se pregătește să facă loc unei noi prezențe marcante în zonă. Schimbările semnificative vor fi vizibile în urma planurilor pentru construirea unei noi unități Kaufland România în locul fabricii existente.

Primul pas în această transformare a fost făcut prin eliberarea certificatului de urbanism, iar afaceristul Adrian Butucă, deținătorul a jumătate din activele fostei fabrici, este beneficiarul acestei inițiative. Acest certificat deschide calea pentru schimbări majore în infrastructura industrială existentă, pregătind terenul pentru dezvoltarea noii unități comerciale Kaufland.

Iar, următorul pas în procesul de transformare va fi eliberarea autorizației de demolare, care va da undă verde pentru demararea lucrărilor necesare înlocuirii vechii fabrici cu noul complex comercial, conform bzi.

Primăria Iași a emis recent un certificat de urbanism, deschizând astfel calea pentru demolarea clădirilor situate pe o suprafață de 6,4 hectare, în vederea realizării unei noi investiții. Această decizie marchează un pas important în direcția unei schimbări semnificative în peisajul urban.

Noul Kaufland prinde contur

Chiar dacă certificatul de urbanism a fost eliberat, reprezentanții Kaufland România trebuie să obțină și autorizația de demolare înainte de a demara procesul efectiv de demolare și construcție. Odată obținută această autorizație, vor putea iniția organizarea șantierului pentru noul proiect.

Mai mult, în luna aprilie a anului 2020, Kaufland România a efectuat o plată substanțială în valoare de 59.385.150 de lei, fără TVA, echivalentul a 12.371.906 euro, transferând această sumă în contul lichidatorului Management Reorganizare Lichidare Iași.

 

Această sumă considerabilă a fost alocată în special în vederea demolării fabricii românești existente, confirmând astfel intențiile Kaufland România de a transforma această suprafață într-un nou spațiu dedicat activităților comerciale.

Consiliul Local a dat avizul favorabil pentru dezvoltarea unui nou magazin Kaufland în zona CUG, unde un teren extins de 1,7 hectare a fost identificat pentru acest proiect. Într-o mișcare strategică, aproape un hectar din această suprafață a fost achiziționat în 2021 de la societatea Engineering and General Constructing SA, care este sub controlul fostului deputat Relu Fenechiu, condamnat la închisoare pentru fapte de corupție.

Inițial, terenul în discuție era sub sechestrul ANAF, fiind implicat în procesul de recuperare a prejudiciilor aduse de fostul deputat. Cu toate acestea, Relu Fenechiu a acceptat să vândă aproape un hectar pentru noul magazin Kaufland, care va fi situat în apropierea Centrului Expozițional Moldova, cu acces direct din șoseaua Nicolina. Această tranzacție se încheie cu o remunerație în valoare de 2 milioane de euro pentru proprietarul de teren.

În paralel, membrii consiliului local au aprobat un alt proiect Kaufland, aceasta fiind a doua inițiativă pentru un magazin pe un amplasament de 1,7 hectare situat pe șoseaua Voinești, nr. 37, în zona Galata

Kaufland România lansează “Vocea Kaufland”

Kaufland România dezvăluie un proiect inovator, aducând în prim-plan tehnologia Inteligenței Artificiale (AI). Sub denumirea de „Vocea Kaufland,” această nouă identitate sonoră reprezintă un simbol al diversității și al spiritului inovator al echipei, oferind o oportunitate neobișnuită de a celebra fiecare membru al acestei comunități.

 

Proiectul a deschis ușa pentru toți angajații Kaufland, invitându-i să contribuie la crearea unei voci digitale unice care să devină emblematică pentru întreaga echipă. Angajații au răspuns cu entuziasm acestei invitații, implicându-se activ în procesul de înregistrare într-o platformă dedicată. Astfel, vocea digitală rezultată reflectă autenticitatea și diversitatea vocii colective a echipei Kaufland.

În opinia sa, „În spatele > stă fiecare membru al echipei noastre, o echipă unitară, care acum are o voce autentică prin care vom da viață comunicărilor noastre.

Ne-am dorit să îi implicăm pe colegii noștri în acest proiect unic, care utilizează și unele dintre cele mai noi tehnologii de pe piață, oferindu-le șansa să contribuie la noua identitate vocală a companiei. Rezultatul este un simbol al diversității și inovației în Kaufland.”, a declarat Estera Anghelescu, Recruiting & Employer Branding Director, Kaufland România.

Practic, prima audiție a „Vocii Kaufland” a avut loc cu ocazia Zilei Naționale a României, prin intermediul unui mesaj aniversar special dedicat întregii comunități românești de către echipa Kaufland.

Acest proiect a fost realizat în parteneriat cu startup-ul românesc Humans.ai și adaugă o notă personală modului în care compania intenționează să comunice în viitorul apropiat, inclusiv mesajele asociate proiectelor pregătite pentru anul 2024.

Sursa – playtech.ro