O orcă devenită celebră după ce şi-a cărat puiul mort într-un ”tur de doliu”, a născut iar

34

Numită ”Tahlequah”, orca a devenit faimoasă, în  anul 2018, după ce şi-a cărat pe cap puiul mort într-o ”perioadă de doliu” de 17 zile, atunci lucru întâmplat în largul provinciei canadiene British Columbia, iar acum, aceasta a născut din nou, relatează luni Reuters.

Centrul pentru Cercetarea Balenelor din statul american Washington, a anunţat, într-un comunicat că Tahlequah, identificată de oamenii de ştiinţă sub numele J35, a născut cel mai probabil vineri, după ce, la începutul săptămânii trecute, a fost observată în Strâmtoarea Haro, la nord-vest de Seattle.

”Noul ei pui părea sănătos şi precaut în timp ce înota viguros alături de mama lui în a doua zi de viaţă în libertate”, au notat reprezentanţii centrului.

Centrul nu a publicat informaţii despre sexul puiului.

În ultima perioadă, reprezentanţii centrului au notat că Tahlequah a fost observată stând mai mult separată de restul orcilor şi fiind ”foarte evazivă” când a traversat graniţa în Canada. ”Aşa că ne-am încheiat întâlnirea cu ea după câteva minute şi le-am urat drum bun”, a indicat centrul. ”Sperăm că acest pui va avea o poveste de succes”, au adăugat reprezentanţii centrului.

Aşadar, povestea emoţionantă a orcii Tahlequah a făcut înconjorul lumii după ce oamenii de ştiinţă au observat-o cărând timp de 17 zile trupul lipsit de viaţă al puiului său, care a murit la scurt timp după naştere, la 24 iulie 2018. În timpul acestei ”perioade de doliu”, orca a înotat circa 1.600 de kilometri în Marea Salish.

Din acest punct de vedere, stresul nutriţional, din ultimii ani, este cauza unui procent ridicat de pierderi de sarcină şi a unei mortalităţi neonatale de 40% în rândul acestor animale, a precizat centrul.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata