Poluarea ucide în România peste 25.000 de oameni anual! Copiii sunt cei mai afectați

108

Poluarea este o problemă care ne afectează din ce în ce mai mult pe zi ce trece. Acest fenomen ne scurtează viața, iar studiile au arătat faptul că, copiii din ziua de azi vor trăi mult mai puțin decât generațiile trecute doar din cauza faptului că respiră aer foarte toxic. România se numără printre țările europene care dețin cele mai poluate orașe, în timp ce țările occidentale iau decizii pentru a mări calitatea aerului.

Generațiile din ziua de azi sunt cele mai afectate de efectele puternice ale poluării. Având în vedere că cei mici respiră mult mai repede decât adulții, vor asimila o cantitate mult mai mare de poluanți. Acest lucru poate avea urmări foarte grave într-un timp în care corpul și creierul lor se dezvoltă.

Un copil are din start tăiate câteva luni din viață atunci când este expus unor medii poluate, potrivit unui studiu făcut în colaborare cu specialiștii de la universitatea British Columbia. În țara noastră, un nou născut are speranța de viață scăzută cu aproximativ 9 luni datorită poluării.

În Africa sau în Asia, riscul nu este la fel de mare, aerul toxic tăind din viață până la 30 de luni, dar este un număr dublu față de țările mai dezvoltate precum Germania, Spania, Italia sau Statele Unite.

„Trebuie să abordăm poluarea prin factorii de mediu. Restricţionarea folosirii de motorină, chiar şi de benzină, iniţierea unor mijloace de transport electrice, astea vin pentru a proteja planeta şi pe noi. Din nefericire, la noi unul dintre factori este fumatul pe care îl practică tinerele gravide într-un procent important”, a declarat președintele Asociației Române de Pediatrie.

Cele mai poluate orașe din țara noastră sunt: Iași, Cluj Napoca și Brașov, iar cele mai puțin poluate sunt: Constanța, Brăila și Galați.

Nici Capitala nu se numără printre orașele nepoluate, mai ales că bucureștenii se plâng că numărul mașinilor este de trei ori mai mare și că au de gând să se mute de la bloc, sau măcar să petreacă cât mai mult timp prin parcuri.

Aerul foarte toxic ucide din ce în ce mai mulți oameni, mai mulți decât cei ce mor datorită drogurilor. 25 000 de români mor în fiecare an datorită poluării, iar 1 din 10 decese se datorează poluării.

Speranța de viață în România a fost în anul 2016 de 75 de ani. Generațiile care vor veni nu vor mai avea parte de aceeași speranță ridicată, din cauza poluării din ce în ce mai agresive.

Sursa: observator.tv

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata