O platformă românească specializată în vânzarea de telefoane recondiţionate a înregistrat afaceri de 1,3 milioane de euro, în 10 luni

Foto: upcomingtechnonews.com
0 3

În primele zece luni de la lansare, un start-up românesc specializat în vânzarea de telefoane recondiţionate a înregistrat încasări de 1,3 milioane de euro, peste estimările iniţiale pentru 2020.

„Evoluţia pozitivă a cifrei de afaceri se datorează unei tendinţe observate pe piaţa locală – oamenii sunt din ce în ce mai dispuşi să îşi cumpere un telefon second-hand recondiţionat (refurbished), în detrimentul unuia nou”, susţin fondatorii companiei, într-un comunicat de presă, transmis miercuri AGERPRES.

Printre principalele motive pentru care oamenii fac această alegere sunt, printre altele: preţul mai accesibil, telefoanele recondiţionate fiind mai ieftine cu 40-50% decât cele noi, însă performanţa acestora este comparabilă cu cea a telefoanelor noi; calitatea produselor (Flip oferă o garanţie 12 luni pentru toate telefoanele vândute); siguranţa achiziţiei (compania pune la dispoziţie un proces transparent şi uşor de achiziţie, precum şi dreptul de retur al produselor); alegerea unui telefon recondiţionat este benefică pentru mediul înconjurător.

Astfel, de la lansarea magazinului, în decembrie 2019, şi până în prezent, peste 6.000 de telefoane au fost tranzacţionate prin intermediul Flip.ro, potrivit datelor centralizate de companie.

Aşadar, Flip.ro este primul marketplace de telefoane second-hand verificate şi recondiţionate din România, lansat în urmă cu 10 luni, fondat de către Alin Luca şi GeorgeMoroianu, în urma unei investiţii de 120.000 de euro. Investiţia a fost realizată de fondul de investiţii V7 Capital, deţinut de Andrei Creţu şi Iulian Cîrciumaru, co-fondatorii reţelei 7card, GapMinder (prin acceleratorul Techcelerator) şi Difrnt Agency (echipa de digital marketing cu care colaborează pentru generarea acestor rezultate).

În luna iunie a acestui an, Flip.ro a primit o nouă finanţare, în valoare de 250.000 de euro, prin care compania şi-a propus să devină lider pe piaţa de electronice second-hand şi recondiţionate din România.

Actual, Start-up-ul are, până în prezent, peste 1.100 de recenzii pozitive din partea clienţilor, pe canale precum Google, Facebook şi site-ul platformei.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata