O şcoală din Galaţi şi un liceu din Câmpia Turzii, câştigătoare ale concursului „Şcoala banilor bine-crescuţi”

62

La concursul de desene pentru elevi, Banca Comercială Română în „Şcoala banilor bine-crescuţi”, anunţă desemnarea celor două câştigătoare: Şcoala Gimnazială nr. 28 din Galaţi şi Liceul „Pavel Dan” din Câmpia Turzii, conform unui comunicat al băncii.

Timp de o lună, peste 100 de şcoli din toată ţara au înscris în competiţie mai mult de 1.000 de desene realizate de elevi pornind de la temele de educaţie financiară: Economisesc pentru visul meu, Prima mea puşculiţă şi La ce ne ajută banii.

„Suntem tare mândri că am reuşit să stârnim un asemenea interes în rândul copiilor din întreaga ţară şi că am avut un număr atât de mare de şcoli candidate la acest titlu. Este un semn că munca noastră din ultimii ani, prin care am încercat să ducem educaţia financiară în sălile de clasă a dat rezultate, lucru dovedit de toate desenele realizate de copii. Ne-a fost greu să alegem câştigătoarele din cele peste 100 de şcoli înscrise şi, drept dovadă, am ajuns să avem două câştigătoare în loc de una. Ne bucurăm de reacţiile primite şi sperăm să reluăm cât mai curând concursul”, a declarat Nicoleta Deliu, Director Comunicare & CSR BCR.

În cadrul acestui concurs, desemnarea şcolii câştigătoare s-a făcut pe baza numărului de like-uri din partea publicului pe pagina de Facebook a cărţii, dar şi a voturilor juriului, format din Cristina Andone (autoarea cărţii „Şcoala banilor bine-crescuţi”), Sebastian Opriţa (ilustrator al cărţii), Claudia Oprescu (coordonatoare a proiectului Şcoala de Bani BCR) şi Ana Nicolescu (blogger Mămica Urbană). Pentru că a existat egalitate între două dintre finaliste, Şcoala Gimnazială nr. 28 din Galaţi şi Liceul „Pavel Dan” din Câmpia Turzii, juriul a decis că ambele vor primi titlul de „Şcoala banilor bine-crescuţi”.

„Acest concurs a fost o bucurie. În primul rând, pentru că s-a adresat copiilor cu scopul de a le dezvolta deprinderi care să îi ajute să facă în viaţă alegeri financiare inteligente şi, în al doilea rând, pentru că a mobilizat o întreagă comunitate : elevi, absolvenţi, profesori, părinţi, rude, cunoştinţe, care nu au rămas indiferenţi la talentul micilor artişti din şcoala noastră. S-a creat o energie în jurul unei poveşti frumoase, dovedind astfel că „Şcoala Banilor Bine-Crescuţi” există într-adevăr, aici, în oraşul nostru. Am demonstrat că o şcoală poate deveni inima unei comunităţi şi că dincolo de bani e vorba de altceva : de apartenenţă, de identitate, determinare, spirit de echipă, solidaritate şi entuziasm”, a precizat profesor Daniela Cristina Popa, Director al Liceului Teoretic „Pavel Dan”, Câmpia Turzii.

Şcolile vor fi premiate cu cărţi şi ateliere gratuite de educaţie financiară pentru copii, susţinute de Cristina Andone, dar şi ateliere online pentru profesori şi părinţi susţinute de specialiştii de la Şcoala de Bani. Toate cele 14 finaliste ale concursului vor fi recompensate pentru participare, urmând ca premiile să fie oferite în perioada decembrie 2020 – februarie 2021.

„În societatea actuală, educarea tinerei generaţii înseamnă mai mult decât o simplă transmitere de informaţii. Ea presupune şi dobândirea unor competenţe de înţelegere, corelare şi aplicare a acestora. Educaţia financiară este una dintre formele de educaţie modernă care vine să ofere această posibilitate, ancorând teoria în sfera pragmaticului. Ideea implicării în concursul „Şcoala banilor bine crescuţi” a fost astfel îmbrăţişată imediat. Au răspuns prezent acestei provocări părinţii şi o bună parte a comunităţii locale. Dincolo de savoarea câştigării unui concurs de către elevii noştri, ne-am bucurat să constatăm că, împreună, suntem o forţă şi că o cauză bine stabilită poate fi cheia către lucruri măreţe. În speranţa că atelierele de lucru şi cărţile ce vor ajunge la copiii noştri vor clădi nişte tineri responsabili financiar, felicităm organizatorii pentru iniţiativă şi şcolile competitoare” a declarat profesor Camelia Elena BUCŞA, director Şcoala Gimnazială Nr.28, Galaţi.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România.

Aşadar, BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 17 de centre de afaceri şi 16 de birouri mobile dedicate companiilor şi 371 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori. Clienţii BCR dispun de bancomate – 1.830 de bancomate, 12.700 POS-uri şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata