OMS: Alimentele pe care să le consumi mai des care te poate scăpa de boli

De Jurnalul Național Actuale Sănătate 219 citiri
4 min citire
 

Când vine vorba de alimentație, majoritatea dintre noi spunem că le știm pe toate și nu ținem cont de sfaturile specialiștilor. Se pare că nu este chiar așa, iar OMS vorbește despre alimentele pe care să le consumi mai des, și care te scapă de boli.

OMS a făcut anunțul clar despre proasta alimentație

În urma unor studii amănunțite, care arată că peste 18 milioane de oameni au decedat de boli cardiovasculare, oamenii de știință au cerut o reevaluare a orientărilor privind produsele lactate cu conținut integral de grăsimi, acestea fiind cauza acestor decese.

În plus, studiul arată, de exemplu, cum carnea roșie neprocesată are, de asemenea, ”un efect material redus” asupra sănătății, potrivit cercetătorilor americani.

Lactatele integrale, alimentele pe care să le consumi mai des

Cercetătorii au numit lactatele integrale ca fiind unul dintre cele șase alimente care sunt esențiale pentru reducerea riscului de atac de cord și accident vascular cerebral. Peștele, fructele cu coajă lemnoasă, legumele și legumele au fost, de asemenea, enumerate.

Datele legate de aceste aspecte au apărut în urma unei analize majore la care au participat aproape 250.000 de persoane. În ciuda faptului că în ultimii ani a fost asociată cu cancerul și problemele cardiace, carnea roșie a fost considerată, de asemenea, un aliment sănătos, atât timp cât este consumată cu moderație.

Dieta optimă sănătoasă PURE

Cu toate acestea, ei au argumentat că logica se aplică doar la carnea neprelucrată, spre deosebire de șuncă și cârnați. Coordonate de Institutul de Cercetare a Sănătății Populației de la Universitatea McMaster din Hamilton, Canada, rezultatele au fost apoi examinate în comparație cu cinci studii independente de mari dimensiuni din 70 de țări.

În studiul publicat în European Heart Journal, se spune că o dietă optimă sănătoasă, denumită PURE, este de trei până la patru porții săptămânale de leguminoase, șapte porții de nuci, două până la trei porții de pește și 14 porții de lactate integrale, inclusiv lapte, iaurt sau brânză.

De asemenea, pot fi consumate cantități moderate, sau o porție zilnică, de cereale integrale și carne neprocesată, au precizat cercetătorii.  Aceasta ar putea include o felie de pâine, o jumătate de cană de orez fiert, orz sau quinoa și aproximativ 85 g de carne roșie sau de pasăre gătită.

Alimentele pe care să le consumi mai des. Până la două porții pe zi de lactate

Constatările  sugerează că prioritatea ar trebui să fie creșterea alimentelor protectoare, cum ar fi nucile, adesea evitate ca fiind prea dense din punct de vedere energetic, peștele și lactatele, mai degrabă decât restricționarea produselor lactate, în special a celor integrale, la cantități foarte mici.

Rezultatele mai arată că până la două porții pe zi de lactate, în special cele cu grăsimi integrale, pot fi incluse într-o dietă sănătoasă, conform studiului publicat recent.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,