OMV Petrom începe plata dividendelor pentru 2020 din data de 7 iunie; dividendul brut – 0,031 lei/acţiune

101

Compania OMV Petrom va demara, din 7 iunie, plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2020, prin intermediul Depozitarului Central şi BRD – Groupe Societe Generale – agentul de plată selectat, dividendul brut fiind de 0,031 lei pentru o acţiune, conform unui raport remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel că acţionarii care vor primi dividende, sunt cei înscrişi în Registrul Acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de înregistrare 14 mai 2021.

„Dividendul brut este de 0,031 lei pentru o acţiune, iar unde este cazul impozitul pe dividende aferent va fi reţinut la sursă în cotele prevăzute de lege”, se menţionează în raport.

În contextul comisioanelor percepute de BRD şi Depozitarul Central pentru plata dividendelor nete în lei, acestea sunt suportate de OMV Petrom.

Din punct de vedere financiar, grupul OMV Petrom a înregistrat, anul trecut, un profit net de 1,29 miliarde de lei, în scădere cu 64% faţă de anul anterior, potrivit raportului financiar al companiei.

Acţionarii companiei au aprobat în Adunarea Generală din 27 aprilie distribuirea către rezerve din facilitatea fiscală (profit reinvestit) a unei sume de 46,414 milioane lei şi distribuirea de dividende în sumă brută de 0,031 lei.

În prezent, OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 793 benzinării, la sfârşitul anului 2020, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Iar OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 7%, iar 21,4% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata