OTP a acordat companiei Rara Invest una dintre cele mai mari finanţări prin IMMInvest

De Jurnalul Național Bănci Bani 109 citiri
3 min citire
În cadrul Programului IMM Invest, OTP Bank a acordat o finanţare de 8,9 milioane de lei companiei Rara Invest SRL, suma fiind una dintre cele mai mari din program, potrivit unui comunicat al OTP Bank remis miercuri AGERPRES.

Finanţarea este utilizată deja de companie pentru extinderea spaţiilor de depozitare pe care le operează în parcul industrial Şura Mică din Sibiu. Noul centru logistic, aflat în construcţie, se va adăuga celui existent şi va fi format din patru unităţi de depozitare, cu o suprafaţă cumulată de 15.000 mp, o capacitate de 20.000 paleţi şi 23 rampe pentru încărcarea şi descărcarea autocamioanelor. Acesta va oferi clienţilor săi servicii de încărcare, descărcare marfă, etichetare, precum şi transport în regim de grupaj sau camion complet oriunde în lume prin flota proprie sau a partenerilor săi, precizează banca.

„Este o situaţie extraordinară şi ne bucură faptul că putem continua investiţiile planificate, în contextul actual. Cea mai mare problemă într-o astfel de criză este chiar să nu faci nimic. Pentru noi, lansarea programului IMM Invest a fost binevenită, procedurile au fost relativ simple, iar OTP Bank a fost partenerul care ne-a susţinut în tot acest proces, atât în birou, cât şi pe şantier, pentru că pentru noi, dincolo de proceduri şi documente, a fost important ca partenerul să înţeleagă destinaţia investiţiei”, a declarat Rareş Sârbu, fondatorul grupului de firme RARA din Sibiu ce reuneşte companiile RARA Invest, RARA Construct, RARA Consult şi RARA Trip.

Compania, activă în domeniul depozitării şi distribuţiei, operează în prezent trei depozite localizate în parcurile Şura Mică şi zona industrială Vest din Sibiu, cu o suprafaţă totală de depozitare de 8.850 mp şi o capacitate de 10.000 de paleţi. Rara Logistic deţine şi o flotă proprie de 5 autocamioane.

„Este o finanţare cu o valoare ridicată, care demonstrează funcţionalitatea programului IMM Invest şi oferă un exemplu de dezvoltare pentru companiile de această dimensiune. Am căutat mai întâi să vedem operaţiunile Rara Logistic, la faţa locului, modelul de business şi destinaţia finanţării. Vedem un proiect solid, într-o industrie în care cererea este în creştere şi care va creşte capacitatea regională a partenerului nostru”, a declarat Dragoş Mirică, Director general adjunct, Divizia Corporaţii, OTP Bank.

OTP Bank gestionează, în prezent, un plafon în valoare de aproximativ 1,2 miliarde lei în Programul IMM Invest.

Aşadar, OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcţie de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.