Pasiunea secretă pe care o are Klaus Iohannis o ascunde în subsolul casei sale de la Sibiu

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 118 citiri
4 min citire
 

În ciuda faptului că viața profesională îi este expusă public, Klaus Iohannis ține tot ceea ce are legătură cu viața personală cât mai departe de ochii curioșilor. S-a aflat, în cele din urmă, ce pasiune secretă are. La subsolul locuinței sale din Sibiu a amenajat un real atelier, în care se refugiază deseori.

Cu ce se ocupau părinții lui Klaus Iohannis?

Nu mai este pentru nimeni o noutate că președintele României este foarte atașat de orașul Sibiu. Aici a crescut, împreună cu părinții săi, până când aceștia din urmă au decis să se mute în Germania. Mama lui a lucrat ca asistentă medicală, iar tatăl a fost tehnician la o firmă din același oraș.

Astăzi, părinții lui Klaus Iohannis sunt pensionari. Nu se știe ce fel de pasiuni au avut, pe lângă cele manifestate în cadrul activității lor profesionale, însă un lucru este cert: fiul lor pare a fi fan al lucrărilor realizate manual. S-a aflat ce ascunde președintele României în subsolul locuinței sale.

Ce pasiune secretă are președintele României

De fiecare dată când are ocazia, Klaus Iohannis se retrage din agitația din București, petrecându-și timpul liber la Sibiu, oraș în care deține împreună cu partenera lui de viață mai multe locuințe. În casa în care trăiește, președintele României are un subsol plin cu lucruri la care puțini s-ar fi așteptat.

Astfel, surse apropiate familiei șefului de stat dezvăluiau, în anul 2015, că la subsolul locuinței sale din Sibiu, Klaus Iohannis are un adevărat atelier. Aici se refugiază oricând simte nevoia. Petrece ore întregi în această încăpere, în care și-a amenajat un banc de lucru cu tot felul de unelte cu care meșterește.

„Când intră sub casă, nu mai iese cu orele”

În precizările sale, „Sub casa în care stă la Sibiu cu Carmen, Klaus și-a amenajat niște ateliere încăpătoare. Sunt la fel de mari precum camerele de deasupra. Ține acolo bormașini, tot felul de scule. Are și un banc de lucru. Și acum, când intră, nu mai iese cu orele”, au spus rudele soției președintelui, din satul Santu, în anul 2015, pentru Wowbiz.

Ce a recunoscut Klaus Iohannis despre pasiunea lui

De altfel, președintele României a vorbit despre pasiunea lui și în cartea autobiografică „Pas cu pas”. Klaus Iohannis a precizat că dintotdeauna i-a plăcut să lucreze manual. Nu se consideră a fi extrem de abil, însă nici neîndemânatic.

În afirmaţiile sale, „Trebuie să recunosc: dintotdeauna mi-a plăcut să lucrez ceva manual. Cu rezultate rezonabile pentru un amator. Nu sunt un tip extrem de îndemânatic, dar nicidecum stângaci. Mi-a plăcut să meșteresc mereu câte ceva. Nu mi-am dezvoltat un hobby propriu-zis”, se arată în cartea „Pas cu pas”.

Se implică în orice activitate din jurul casei

Mai mult decât atât, Klaus Iohannis a dezvăluit că nu are nevoie de ajutorul specialiștilor pentru a pune faianță sau gresie în locuință. La capitolul reparații, poate să se descurce singur. Se implică la orice sarcină prin curte sau prin grădină, fără să se dea în lături.

Aşadar, „Pot să repar orice prin casă, prin grădină, prin pivniță. Când a fost nevoie, mi-am pus singur faianță și gresie în baie, în apartamentul în care m-am mutat cu soția după ce ne-am căsătorit. Pot și îmi place să lucrez cu lemnul!”, a notat președintele României.

În altă ordine de idei, Klaus Iohannis și soția lui sunt și mari fani ai pisicilor. Potrivit surselor citate, cei doi parteneri de viață ar fi amenajat în locuința lor spații speciale numai pentru animalele de companie.

Sursa – playtech.ro