Petele de cafea se scot uşor dacă peste ele punem mălai!

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 95 citiri
4 min citire
Nu de puține ori, din graba de a ajunge mai repede la muncă, vărsăm cafea pe haine, iar conjuctura nu ne permite să le scoatem rapid, uscându-se. Astfel, există un truc extrem de simplu, și anume să pui mălai peste petele de cafea.

Petele de cafea se scot cu mălai

În contextul petelor, sunt o mulțime de produse  despre care se spune că îndepărtează petele de vin, dar două, unul comercial, celălalt un remediu de casă, chiar funcționează.

Una din metode este folosirea sării, ca soluție netoxică. Pur și simplu spală pata cu apă rece, apoi tamponează pata cu o cârpă albă de curățare pentru a absorbi orice vin rămas.

Presară sare pe pată, apoi așteaptă trei minute înainte de a clăti din nou cu apă rece și de a freca pata.

Repetă până când pata se ridică complet. La final, spală ca de obicei sau, în cazul covoarelor, aspiră pentru a restabili puful.

Porți o cămașă nou-nouță, iar la prima oră a dimineții ai o pată uriașă de cafea chiar în mijlocul ei, sau poate e vorba de unt de arahide sau sos de spaghete.

Oricare ar fi pata, este întotdeauna urâtă și poate fi dificil de îndepărtat.

Pune mălai peste petele de cafea, în câteva minute scapi de problemă

Pentru mai multe tipuri de pete, fiecare necesită diferite tipuri de curățare pentru a le scoate.

Dacă încerci să cureți o pată de muștar folosind un detergent pentru duș, de exemplu, probabil că nu vei obține rezultate bune.

Lasă mălaiul pe petele de cafea timp de 15 minute

Printre metodele, relativ rapide, de curățare a petelor de cafea se numără și mălaiul, sau amidonul de porumb. Acesta absoarbe rapid petele de grăsime de pe haine și alte țesături.

Tot ce trebuie să faci este să presari mălai, într-un strat ceva mai gros, pe țesătură. Acesta va absorbi rapid cea mai mare parte a grăsimii, de exemplu, sau petele de cafea.

Dar, ca să aibă efect, va trebui să lași mălaiul pe petele de cafea timp de 15 minute, apoi adaugă câteva picături de apă pentru a crea o pastă.

Alte metode de a scăpa de petele de cafea

Trucul este extrem de simplu, și nu necesită cine-știe-ce inginerii. În primul rând, șterge excesul de cafea cu o cârpă curată și uscată, apoi înmoaie pata într-o soluție de 1 litru de apă caldă, ½ linguriță de detergent de vase și 1 lingură de oțet alb timp de 15 minute. După, clăttește zona pătată cu apă caldă.

Petele proaspete de cafea sunt cele mai ușor de îndepărtat, deoarece particulele de cafea nu s-au fixat încă în material.

Atunci când picuri cafea pe haine, treci imediat apă rece prin pată pentru a o dilua. Trecerea apei printr-o pată proaspătă va spăla cafeaua într-un minut sau două.

Amestecă câte o lingură de oțet alb și de detergent de vase lichid cu două căni de apă. Folosind puțin câte puțin burete, acest amestec pe pată folosind o cârpă albă curată sau un prosop de hârtie.

Continuă să tamponezi pata de cafea alternativ cu cârpa albă umedă și cu o cârpă albă uscată sau cu un prosop de hârtie până când pata se îndepărtează complet.

Sursa – playtech.ro