Pirații se urcă pe o navă daneză în temutul Golf al Guineei

De Jurnalul Național Actuale Externe 176 citiri
2 min citire
Cisterna, deținută de danez, sub pavilion liberian, a fost atacată în Golful Guineei, considerată una dintre cele mai periculoase rute de transport maritim din lume.

Pirații au atacat și s-au îmbarcat sâmbătă pe o navă deținută de danez în Golful Guineei și toate canalele de comunicații cu nava sunt întrerupte, a declarat un purtător de cuvânt al companiei de transport maritim Monjasa.

Toți cei 16 membri ai echipajului au căutat refugiu într-o cameră sigură de la bordul navei Monjasa Reformer, a declarat marți un purtător de cuvânt al companiei de transport maritim.

Petrolierul de petrol și produse chimice sub pavilion liberian, care stătea inactiv, a fost atacat la aproximativ 140 de mile marine vest de Port Pointe Noire din Republica Congo.

Nava este operată de Montec Ship Management cu sediul în Dubai, care este deținută de Monjasa.

Montec a raportat incidentul unui centru de cooperare maritimă operat de marinele britanice și franceze pentru a menține siguranța în Golful Guineei. Potrivit lui Monjasa, operatorul lucrează cu toate autoritățile maritime relevante din regiune, inclusiv cu mai multe marine.

Golful Guineei, descris de Biroul Maritim Internațional (IMB) drept una dintre cele mai periculoase rute de transport maritim din lume, acoperă 11.000 de kilometri pătrați (4.247 mile pătrate) și se întinde din Angola până în Senegal.

Patrula navală daneză a ucis patru pirați într-un schimb de focuri chiar lângă apele teritoriale ale Nigeriei în noiembrie 2021.

Sursa – www.aljazeera.com