Platforma Netflix, dată în judecată în Texas pentru filmul „Mignonnes”

Foto: rtl.be
0 5

În Texas, platforma de streaming Netflix este vizată de o procedură judiciară penală pentru filmul francez „Mignonnes”, acuzat de hipersexualizarea fetelor şi care, în septembrie, a stârnit controverse în acest stat conservator din sudul Statelor Unite, informează AFP.

Netflix a fost pusă sub acuzare pe 15 septembrie de un mare juriu din comitatul Tyler, la est de Houston, dezvăluie un document făcut public marţi de un ales local.

Potrivit acuzării, Netflix a „promovat cu bună ştiinţă” imagini cu „exhibarea obscenă” a organelor genitale ale minorelor, solicitând un „interes lubric pentru sex”, o infracţiune pedepsită cu închisoarea în acest stat conservator.

Astfel, Filmul „Mignonnes”, regizat de Maimouna Doucouré, care a primit premiul pentru regie la prestigiosul festival american Sundance, spune povestea lui Amy, o fetiţă de 11 ani, care, trăind la Paris, trebuie să jongleze între regulile stricte ale familiei sale senegaleze şi tirania aspectului fizic şi a reţelelor de socializare, cu care se confruntă copiii de vârsta ei. Ea se integrează într-un grup format de alte trei fete din cartier, ale căror dansuri conţin coregrafii uneori sugestive, după modelul celor adoptate de multe staruri actuale din muzica pop.

Cu privire la filmul de referinţă, marele juriu din comitatul Tyler a decis, de asemenea, că pelicula nu are „nicio valoare literară, artistică, politică sau ştiinţifică reală”.

De cealaltă parte, o purtătoare de cuvânt a companiei Netflix a apărat filmul marţi într-o declaraţie transmisă redacţiei AFP. „‘Mignonnes’ este o cronică socială împotriva sexualizării minorilor. Această acuzaţie este nefondată şi continuăm să susţinem filmul”, a precizat ea.

La rândul său senatorul republican din Texas, Ted Cruz, care nu văzuse filmul, a cerut Departamentului pentru Justiţie să investigheze posibile încălcări ale legilor care interzic pornografia infantilă.

Între timp şi procurorul general al Texasului, Ken Paxton, a cerut la rândul său ca Netflix să retragă filmul de pe platforma sa.

În contextul dat, în Franţa, ministrul Culturii, Roselyne Bachelot, a luat apărarea regizoarei Maimouna Doucouré luna trecută, denunţând criticile care „se bazează pe o serie de imagini reducţioniste şi scoase din context ale filmului”.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata