Poliţiştii tulceni au intervenit la peste 130 de evenimente

0 64

În perioada 31.12.2019- 03.01.2019, poliţiştii tulceni au intervenit la peste 130 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. De asemenea, au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat peste 20 de infracţiuni.

Principalele acţiuni defăşurate au vizat prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă şi monitorizarea stărilor conflictuale, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, prezenţa activă a Poliţiei Rutiere pe principalele drumuri în vederea fluidizării circulaţiei, prevenirii încălcării legislaţiei rutiere şi sancţionarea cu fermitate a celor care o încalcă.

În această perioadă, poliţiştii tulceni au intervenit la 131 de evenimente semnalate prin Apelul de Urgenţă 112.

Poliţiştii au constatat 27 de infracţiuni şi au aplicat 78 sancţiuni contravenţionale, dintre care 24 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 51 la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 3 la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale este de peste 61.160 de lei.

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri, pentru creşterea siguranţei în trafic, au fost constate 5 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 11 permise de conducere, dintre care 5 pentru viteză şi 1 pentru consumul de alcool).

Exemple de infracţiuni la regimul rutier:
La data de 1 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Tulcea, care conducea un autoturism pe strada Graditului din municipiul Tulcea, având o concetraţie de 1.01 mg/ alcool pur în aerul expirat.

În dimineaţa zilei de 2 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din comuna Somova, judeţul Tulcea, care conducea un autoturism pe strada Barajului din municipiul Tulcea, fără a deţine permis de conducere şi având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

În seara zilei de 2 ianuarie a.c., un bărbat în vârstă de 31 ani, din Tulcea, care conducea un autoturism pe strada Văcărescu din municipiul Tulcea, la efectuarea manevrei de mers înapoi. a intrat în coliziune cu un gard şi un stâlp din beton.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0.47 mg/ alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Exemple de acţiuni:
La data de 2 ianuarie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Tulcea au desfăşurat acţiuni pe raza judeţului Tulcea, pentru prevenirea şi combaterea actelor de contrabandă şi evaziune fiscală, verificarea legalităţii desfăşurării activităţilor în unităţile de alimentaţie publică, comerţ stradal şi comercializarea produselor agroalimentare.

Poliţiştii au verificat 11 societăţi comerciale, fiind aplicate în urma controalelor 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.500 de lei.

În cadrul acţiunii au ridicate în vederea confiscării suma de 425 de lei, care nu a putut fi justificată.

Acţiunile poliţiştilor privind combaterea criminalităţii economice vor fi continuate şi în perioada următoare.

Sursa: News24.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x