Prezenţă de peste 87% la Iasi la cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale

26

Prezenţa la cea de-a doua probă scrisă a Evaluării Naţionale, la disciplina Matematică, a fost de 87,98% în judeţul Iaşi, au declarat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ).

La proba scrisă de miercuri au fost prezenţi 6.513 candidaţi din totalul celor 7.402 de absolvenţi ai clasei a VIII-a înscrişi la examen. Prezenţa este mai mică faţă de prima probă a Evaluării Naţionale, Limba şi literatura română, unde participarea a fost de 88,3%, adică 6.536 elevi, a precizat inspectorul Irina Prodan.

„Pentru judeţul Iaşi, procentajul general de prezenţă la sesiunea 2020 a examenului de Evaluare Naţională a fost de 87,96%. În toate centrele de examen a fost asigurat personal medical. Nu a fost înregistrat niciun elev cu temperatura peste maximul admis, de 37,3 grade Celsius, la intrare în centrul de examen. De asemenea, menţionăm că niciun candidat nu a fost eliminat de la proba scrisă. Doi elevi sunt spitalizaţi, fiind cazuri confirmate de COVID-19, unul de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi şi un elev de la Şcoala Gimnazială Moţca. Alţi 13 elevi se află în izolare la domiciliu. Elevii respectivi vor putea susţine cele două probe ale examenului în etapa specială, care se va desfăşura în zilele de 29 şi 30 iunie”, a declarat Irina Prodan.

Ea a menţionat că primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14,00. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie, în intervalul orar 16,00 – 19,00m şi 23 iunie, în intervalul orar 8,00 – 12,00. În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează, depun şi transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

„Pentru judeţul Iaşi, procentajul general de prezenţă la sesiunea 2020 a examenului de Evaluare Naţională a fost de 87,96%. În toate centrele de examen a fost asigurat personal medical. Nu a fost înregistrat niciun elev cu temperatura peste maximul admis, de 37,3 grade Celsius, la intrare în centrul de examen. De asemenea, menţionăm că niciun candidat nu a fost eliminat de la proba scrisă. Doi elevi sunt spitalizaţi, fiind cazuri confirmate de COVID-19, unul de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi şi un elev de la Şcoala Gimnazială Moţca. Alţi 13 elevi se află în izolare la domiciliu. Elevii respectivi vor putea susţine cele două probe ale examenului în etapa specială, care se va desfăşura în zilele de 29 şi 30 iunie”, a declarat Irina Prodan.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14,00. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie, în intervalul orar 16,00 – 19,00m şi 23 iunie, în intervalul orar 8,00 – 12,00. În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează, depun şi transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata