Primăria Baia Mare a extins proiectul staţiilor de încărcare pentru autovehicule electrice

Foto: economica.net
0 24

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a declarat, joi că locuitorii care deţin autovehicule electrice au la dispoziţie şase staţii de încărcare, administraţia locală încurajând, astfel, utilizarea autovehiculelor ecologice, pentru a avea un mediu cât mai curat, spune acesta pentru AGERPRES.

„Avem şase staţii de încărcare realizate în cadrul proiectului transfrontalier de transport ecologic, staţii care deja sunt utilizate cu mult succes de locuitori. Aceste prime staţii au fost amplasate în cele mai circulate zone din municipiul Baia Mare. Avem deja şi proprietari de maşini electrice, lucru cât se poate de încurajator şi pentru alţii care ar putea să îşi permită o asemenea investiţie prietenoasă cu mediul înconjurător. Ne dorim un oraş cât mai curat, cât mai ecologic cu putinţă, un oraş cât mai verde, un oraş care îmbină arhitectura modernă respectând mediul înconjurător, aducând natura mai aproape de oameni”, a spus Cătălin Cherecheş.

În viitor, primăria va mai deschide încă nouă staţii de încărcare a maşinilor electrice, precizează edilul.

„Sigur e că nu o să ne oprim aici, continuăm investiţiile cu alte nouă staţii de încărcare. (…) Proiectul a ajuns în faza tehnică, urmează pregătirea caietului de sarcini destinat amenajării staţiilor şi achiziţia echipamentelor, prin sprijinul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Noi am evaluat viitoarea investiţie la 2, 5 milioane lei, noile staţii care urmează a fi amplasate în alte zone foarte circulate vor avea în componenţă şi două locuri de parcare”, a mai spus Cătălin Cherecheş.

În ceea ce priveşte ecologizarea şi curăţirea aerului in oraş, primarul municipiului Baia Mare a subliniat că investiţiile realizate în staţiile de încărcare electrică vor contribui la reducerea poluării urbane.

„Suntem convinşi că aceste investiţii vor reduce o mare parte din problemele create de transportul rutier pe bază de combustibil neregenerabil, iar ca perspectivă ne dorim un transport ecologic extins, dar şi o serie de facilităţi pentru utilizatorii maşinilor electrice în interiorul oraşului”, a adăugat Cătălin Cherecheş.

Municipalitatea mai are în proiect, pentru viitorul apropiat, construcţia unor parcări subterane, supraterane şi eliminarea unor garaje construite în zona centrală pentru a extinde locurile de parcare ale oraşului.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata