Proiectul Digital Shift, pentru tinerii vulnerabili, este lansat de asociaţia The Social Incubator

0 17

Pentru trecerea în era digitală, Asociaţia The Social Incubator lansează proiectul Digital Shift, susţinut de HP România, care are ca obiectiv principal pregătirea unui număr de 25 de tineri vulnerabili cu vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani, conform unui comunicat remis, marţi, AGRPRES.

„Creată cu scopul de a susţine tinerii vulnerabili în integrarea socială şi profesională, Asociaţia The Social Incubator s-a adaptat rapid contextului actual şi a lansat proiectul Digital Shift, susţinut de HP România. Scopul proiectului este de a crea mediul ideal pentru dezvoltarea şi menţinerea nivelului de educaţie al tinerilor defavorizaţi în procesul alert de digitalizare, care nu mai reprezintă doar o tendinţă, ci un necesar”, se menţionează în comunicat.

Datorită acestui proiect, la încheierea sa, tinerii participanţi vor dobândi cunoştinţe în domeniul digital şi îşi vor descoperi noi abilităţi, prin diverse sesiuni de dezvoltare personală şi training, sesiuni de instruire în mediul online pentru protecţia propriei persoane şi sesiuni de prevenire a cyberbullying-ului alături de specialiştii Asociaţiei The Social Incubator şi vor avea un nivel crescut de angajabilitate prin participarea la sesiuni individuale de consiliere vocaţională, întocmirea unui CV, crearea unui cont pe platformele online şi dezvoltarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte opţiunile lor profesionale.

În plus, vor afla care sunt beneficiile pe care le pot avea dacă lucrează în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, chiar de la angajaţii HP România, prin sesiunile de mentorat 1:1, din cadrul proiectului.

În cadrul proiectului, cele 6 training-uri şi workshop-uri vor avea ca teme de discuţie:

-cunoaşterea de sine (cunoaşterea valorilor personale şi creşterea încrederii de sine);

-bullying-ul online şi fake news-urile (cum pot recunoaşte aceste fenomene, cum se pot proteja de ele, care sunt cauzele care generează bullying-ul şi cum pot trece peste acesta în cazul în care au fost afectaţi);

-instrumentele Microsoft Office (cunoaşterea elementelor de bază şi trucuri în utilizarea lor);

-siguranţa în mediul online (riscuri şi daune care pot veni la pachet cu mediul online, prevenirea punerii în pericol a informaţiilor personale şi sfaturi utile),

-angajarea (crearea CV-ului şi a scrisorii de intenţie, aplicarea şi susţinerea unei simulări de interviu pentru un job);

-platformele online (accesarea şi utilizarea platformelor clasice precum Zoom, Meets, Skype).

„Suntem foarte încântaţi, deoarece cu ajutorul HP România am reuşit să dăm startul unui proiect ce pregăteşte tinerii vulnerabili pentru ritmul accelerat al digitalizării societăţii. Ne dorim ca aceşti tineri să nu rămână în urmă, deoarece educaţia este cel mai important element în evoluţia lor. Fără acest demers integrarea ulterioară a acestor tineri pe piaţa muncii poate deveni greu de realizat, în era digitală”, a declarat Adriana Preda, director executiv Asociaţia The Social Incubator.

Acest proiect Digital Shift, va continua până în iunie 2021 şi va reprezenta pentru tinerii vulnerabili, primul pas în introducerea potenţialului meseriilor care au la baza tehnologia şi utilizarea acesteia.

„Educaţia nu este doar un factor important care aduce schimbarea în bine în vieţile noastre, ci şi cheia progresului societăţii şi comunităţii noastre. Suntem bucuroşi să facem parte din acest proiect care oferă tinerilor competenţele şi instrumentele de care au nevoie ca să-şi îndeplinească visele. Noi, la HP, ne-am angajat să sprijinim astfel de iniţiative şi vom continua să promovăm expertiza digitală în cadrul programelor educaţionale din România”, a afirmat Mugur Pantaia, managing director HP Inc. România.

Aşadar, Asociaţia The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit înfiinţată în 2014 pentru a veni în sprijinul tinerilor defavorizaţi din România prin intervenţii sociale inovatoare, sustenabile şi personalizate.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata