Respingerea din Tennessee a fondurilor federale pentru a reduce grupurile de prevenire a alarmelor HIV

De Jurnalul Național Sănătate Utile 182 citiri
14 min citire

Inrolare trafic.ro
 După ce au oferit testarea HIV gratuită în cadrul unui eveniment cu autoturism anul trecut, membrii personalului de la Nashville CARES, o clinică non-profit de sănătate sexuală, au făcut o descoperire alarmantă: un grup de teste pozitive dintr-un singur cartier.

„A existat o persoană care a transmis-o fără să știe mai multor parteneri și am reușit să intervenim rapid înainte ca aceasta să devină un focar în toată regula”, a spus Lisa Binkley, care conduce echipa clinică de prevenire a HIV.

Pentru această muncă și alte eforturi de a încerca să stopeze răspândirea HIV în regiunea Nashville, doamna Binkley și colegii ei s-au bazat foarte mult pe banii granturilor federale. Așa că au rămas uimiți când comisarul pentru sănătate din Tennessee a anunțat la începutul acestui an că statul nu va mai accepta 8,8 milioane de dolari subvenții federale, care de mai bine de un deceniu au fost distribuite între grupuri nonprofit, departamente de sănătate din județ și organizații de îngrijire a sănătății.

Tennessee este singurul stat care a respins finanțarea;

Guvernatorul Bill Lee, un republican, intenționează în schimb să aloce 9 milioane de dolari în finanțare de stat nouă pentru prevenirea și monitorizarea HIV în iulie. Guvernatorul a spus că această mișcare va oferi statului o mai mare independență în luarea deciziilor. Dar unele organizații spun că sunt îngrijorate de faptul că statul nu le va oferi finanțare dacă nu se aliniază cu pozițiile conservatoare ale guvernatorului în probleme precum drepturile transgenderilor și opoziția acestuia față de accesul la avort.

„Nu poți politiza sănătatea publică”, a spus Mia Cotton, directorul de programe al Friends for Life, o organizație nonprofit din Memphis care a primit finanțare federală.

Statul nu a anunțat care grupuri vor primi fondurile sau regulile cu privire la modul în care acestea pot fi utilizate, dar biroul guvernatorului a indicat că prioritățile sale includ „populațiile vulnerabile, cum ar fi victimele traficului de persoane, mamele și copiii și primii respondenți. .”

Experții în sănătate publică spun că exemplele enumerate dl Lee sunt în contradicție cu realitatea de pe teren, deoarece acele grupuri reprezintă doar o mică parte din cazurile noi de HIV din Tennessee, potrivit unui raport recent al organizației de caritate SIDA amfAR. Unele dintre grupurile cu cel mai mare risc din stat sunt bărbații gay activi sexual, femeile transgender și cei care se injectează droguri, potrivit Greg Millett, directorul amfAR și epidemiolog.

Într-o scrisoare de luna trecută către Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, care acordă granturi, comisarul de stat pentru sănătate, dr. Ralph Alvarado, a citat dorința guvernatorului Lee de a reduce „dependența statului de finanțarea federală” și de a „asuma o independență sporită. ”

Jade Byers, purtătoarea de cuvânt a domnului Lee, a declarat că noua abordare ar fi, de asemenea, mai eficientă decât procesul „greuos” de primire a dolarilor granturilor CDC, care impune organizațiilor să-și cheltuiască proprii bani și apoi să solicite rambursarea de la guvernul federal.

Lupta împotriva HIV Se estimează că 40 de milioane de oameni trăiesc cu HIV în întreaga lume.

Aproximativ 10 milioane dintre ei nu au acces la tratament. Un program de salvare a vieții: în cei 20 de ani de la înființare, Planul de urgență al președintelui pentru combaterea SIDA a oferit tratament HIV la peste 20 de milioane de oameni din 54 de țări, potrivit unui nou raport. .PrEP injectabilă: o injecție la fiecare două luni, mai degrabă decât o pastilă zilnică, ar putea proteja mult mai multe femei de HIV, dar vaccinul nu este disponibil în locurile care au cel mai mult nevoie de el. Căutarea unui vaccin: Janssen Pharmaceuticals a încheiat un studiu global după ce experții au determinat că vaccinul nu a fost eficient. Dar există și alte posibilități în curs. Lăsat în urmă: Africa Subsahariană a făcut progrese constante în furnizarea de medicamente care salvează vieți adulților. Dar pacienții tineri sunt mai greu de atins.

Tennessee se bazează în prezent pe organizația nonprofit United Way of Greater Nashville pentru a selecta beneficiarii și a distribui banii subvențiilor federale. Niciun alt stat nu a refuzat finanțarea CDC pentru prevenirea și monitorizarea HIV, potrivit unui oficial federal de sănătate.

CDC cere ca beneficiarii granturilor sale de prevenire și monitorizare HIV să se concentreze asupra grupurilor care sunt cele mai vulnerabile la HIV, folosind date federale pentru a identifica populațiile cele mai vulnerabile dintr-o anumită zonă. Printre grupurile identificate de CDC ca fiind cu risc ridicat se numără bărbații care fac sex cu bărbați, persoanele transgender și persoanele de culoare și hispanici. CDC a refuzat să comenteze decizia domnului Lee.

La o audiere a comisiei de stat din Senatul de săptămâna trecută, senatorul Jeff Yarbro, democrat, l-a întrebat pe dr. Alvarado dacă noua abordare de finanțare i-ar permite lui Tennessee „să continue să concentreze cea mai mare parte a acestor eforturi acolo unde se află cea mai mare parte a riscului”.

Dr. Alvarado a spus că „și-ar imagina că aceleași populații” care beneficiază în prezent de fondurile CDC „vor continua să primească beneficii”. Dar nu a spus dacă organizațiile și programele care se concentrează pe populațiile LGBTQ vor fi afectate de schimbarea finanțării, nici biroul guvernatorului atunci când a fost contactat pentru clarificări.

Guvernatorul Lee, a cărui semnare a unei interdicții totale a avortului și a propus reduceri de taxe au fost aplaudate în mare măsură de republicanii din Tennessee, s-a confruntat cu întrebări din partea partidului său cu privire la decizia de finanțare a HIV.

Senatorul de stat Becky Massey, un republican, l-a întrebat pe dr. Alvarado la audierea de săptămâna trecută dacă statul intenționează să continue să finanțeze organizațiile locale nonprofit care au fost eficiente în sensibilizarea HIV în zonele rurale.

Dr. Alvarado a spus că nu poate răspunde la întrebarea ei din dosar.

Printre cei care se tem că statul își va politiza opțiunile de finanțare se numără Ray Holloman, care conduce Tennessee Transgender Task Force, un grup de voluntari pe care departamentul de sănătate de stat l-a înființat în 2018, în timpul administrației anterioare. Echipa a primit un buget anual de 10.000 USD, cu scopul de a conecta rezidenții transgender la resursele de prevenire a HIV; banii au venit din granturile CDC.

Dl Holloman a spus că el și colegii săi au încercat să fie discreți cu privire la legăturile lor cu departamentul de sănătate de stat.

„Știam de la început că, dacă vom obține vreun fel de vizibilitate, ne vor lua finanțarea”, a spus el.

Temerile lui au părut să fie confirmate în toamna anului trecut, când The Daily Wire, un organ de presă de dreapta, a publicat un articol în care acuza grupul de lucru al statului că depășește misiunea sa inițială de prevenire a HIV pentru a „promova operațiile transgender și avortul”. O purtătoare de cuvânt a guvernatorului a declarat pentru presa că nu sprijină grupul de lucru.

Dl Holloman a spus că acuzațiile sunt lipsite de temei, dar, în săptămânile care au urmat, el și-a văzut munca dezlănțuită. Departamentul de Sănătate din Tennessee a eliminat de pe site-ul său informații despre grupul de lucru și alte resurse de sănătate pentru persoanele trans, precum și informații despre programele de prevenire HIV ale statului. Apoi, domnul Holloman a aflat că finanțarea grupului de lucru se va încheia pe 31 decembrie 2022.

Grupul operativ strânge în prezent fonduri pentru a înlocui banii oferiți anterior prin grantul CDC și speră să continue să ofere educație privind prevenirea HIV cu parteneri nonprofit.

Planned Parenthood din Tennessee și North Mississippi, un alt beneficiar al finanțării federale pentru HIV, a fost, de asemenea, notificat în toamna trecută că administrația Lee intenționează să-și întrerupă accesul la grantul CDC. Într-o declarație publicată în ianuarie, Planned Parenthood a spus că „a încercat să lucreze cu biroul guvernatorului în urma acestui ultim efort, dar statul și-a anunțat brusc retragerea completă din programul federal”.

Pentru domnul Holloman și alți oameni LGBTQ din Tennessee, mișcarea de a elimina finanțarea către Tennessee Transgender Task Force este văzută ca parte a unui atac mai larg asupra drepturilor trans. Guvernatorul Lee a aprobat o legislație care interzice toate tratamentele de afirmare a sexului, terapiile hormonale și trimiterile copiilor transgender pentru a primi îngrijiri medicale în stat. El a cerut, de asemenea, o investigație a Clinicii pentru Sănătatea Transgenderilor de la Centrul Medical al Universității Vanderbilt.

Parlamentarii din Tennessee au avansat, de asemenea, o legislație care ar împiedica persoanele trans să schimbe sexul menționat în permisele lor de conducere.

În ultimul deceniu, Sudul a devenit epicentrul epidemiei HIV a națiunii. Oamenii din statele sudice reprezintă peste jumătate din cazurile noi de HIV în fiecare an, chiar dacă doar 38% din populația SUA trăiește în regiune. Shelby County, care include Memphis, are una dintre cele mai mari rate de noi infecții cu HIV la nivel național.

Doamna Cotton, de la Friends for Life, a spus că decizia lui Tennessee de a refuza finanțarea federală a avut un cost ascuns suplimentar. Friends for Life primește aproximativ 500.000 USD pe an din subvențiile CDC, iar statutul organizației ca beneficiar de grant federal o face eligibilă pentru a cumpăra medicamente de la producători la o reducere mare, ca parte a unui program care a început în anii 1990 pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății publice. în comunitățile cu venituri mici.

Fără banii grantului și reducerile la medicamente, a spus doamna Cotton, clinica Friends for Life ar trebui, cel mai probabil, să se închidă. Doamna Cotton și alți experți în prevenirea HIV din întreg stat s-au luptat să găsească surse alternative de finanțare, de când dr. Alvarado a spus CDC că statul nu mai vrea banii grantului.

„A fost înfricoșător, pentru că doriți să oferiți oamenilor resurse de sănătate consistente și pur și simplu nu știm ce se va întâmpla în iunie fără bani federali în loc”, a spus Amna Osman, directorul executiv al Nashville CARES, referindu-se la sfârșitul marelui contract federal. Organizația deservește 50.000 de oameni din 17 județe.

Doamna Osman a spus că ea și colegii ei sunt îngrijorați de ce s-ar putea întâmpla dacă nu și-ar mai permite să ofere testarea HIV; organizația primește în prezent mai mult de 40 la sută din bugetul său pentru prevenirea și educația HIV, sau 315.000 USD pe an, din subvențiile CDC.

Luna trecută, dna Binkley, dna Osman și alți membri ai personalului CARES au adus o clinică mobilă într-o tabără pentru persoane fără adăpost de lângă râul Cumberland, în centrul orașului Nashville, oferind testare gratuită pentru HIV și hepatită C, în timp ce distribuiau benzi de testare care detectează fentanilul în drogurile stradale. și distribuirea Narcan, un medicament care poate inversa rapid o supradoză de opioide.

La câteva minute după ce au ajuns într-un teren gol din centrul taberelor, au așezat trei mese pliabile stivuite cu formulare de anamneză, materiale de testare, sandvișuri și apă îmbuteliată.

„Nu contează unde ne aflăm, toată lumea spune mereu

„Oh, nu vă faceți griji, am fost testat săptămâna trecută”, a spus doamna Binkley. „Oamenii pur și simplu nu vor să știe, de multe ori. Este înfricoșător să știi dacă ești pozitiv, dar ne pricepem să liniștim oamenii.”

Sursa – www.nytimes.com