Restaurantele moderne folosesc feliatoare mezeluri

0

Tuturor ne plac mezelurile, mai ales mezeluri alese si maturate, insa pentru a gusta cu adevarat intensitatea fiecarei imbucaturi, trebuie stim cum sa taiam o bucata de salam sau de sunca. Grosimea mezelurilor poate influenta drastic gustul si intensitatea aromelor. Poate vi s-a intaplat ca cineva sa va taie o felie de salam sau de chorizo, insa bucata avea diametrul de aproape 2 cm. Nu este o senzatie prea placuta sa mesteci timp de 10 minute o astfel de bucata. Carmangeriile care respecta traditia si produsele de calitate vor avea intotdeauna la indemana feliatoare mezeluri care sa taie proportional cu dorinta clientului. Unii doresc felii mai subtiri, pe cand altii prefera o grosime de 0.75 mm, mai ales pentru produsele premiate precum schinken sau prosciutto di Parma.

De asemenea, aceste feliatoare pentru mezeluri isi gasesc locul si in bucatariile restaurantelor, unde adesea pentru a face platouri cu aperitive, bucatarii recurg la precizia acestor dispozitive!

Feliatorul de mezeluri este un aparat familiar tuturor, binecunoscut de supermarketuri sau magazine de profil. In multe dintre aceste locatii, clientii au observat modul de functionare a feliatoarelor de mezeluri manuale. Mezelurile, precum salamul, sunt trecute prin dreptul taisului feliatorului manual, de catre vanzatorul de la magazin. Exista insa si feliatoare automate, care pot fi programate sa execute operatiunea de feliere fara suportul unei persoane. Marimea taisului cutitului este un alt element care face diferenta intre tipurile de feliatoare, precum si puterea motorului si accesoriile. Un feliator cu putere mare a motorului si dimensiunea taisului mare va putea taia in felii subtiri bucati mari de carne, prosciutto sau branza, atasand discul antilipire. Aceste tipuri de feliatoare performante sunt folosite mai ales pentru uz profesional.

Feliatoarele de mezeluri electrice sunt echipamente performante, dotate cu motor si alimentate cu energie electrica. Fata de cele manuale, feliatoarele electrice necesita un minimum de efort din partea utilizatorului. Acestea pot felia orice tip de aliment, in bucatariile profesionale si cele neprofesionale si pot fi setate pentru obtinerea unei varietati de grosimi a alimentelor. Bineinteles si intre feliatoarele electrice se pot distinge mai multe tipuri, de la cele cu optiuni mai simple, pana la cele foarte complexe, de uz profesional.

Feliatoarele de mezeluri profesionale sunt proiectate pentru a functiona constant, spre deosebire de cele mai simple, care pot fi utilizate o ora jumatate, maximum doua. Astfel, sunt dotate cu motor de putere mare, sunt foarte precise si cu setari specifice. La feliatoarele profesionale se poate taia o gama mare de alimente, la dimensiuni dintre cele mai variate, de la 1 mm la felii consistente. Aceste echipamente sunt dotate cu sisteme de siguranta complexe, iar ca pret sunt, desigur, mai costisitoare.

De asemenea, tot la fel de utile sunt si cantare electronice, deoarece folosesc precizia tehnologiei de a masura chiar si cel mai mic gramaj. Calitatea mezelurilor nu poate fi apreciata decat daca sunt servite intr-un anumit mod. Nu este de mirare ca parmezanul, prosciutto, sau salamurile frantuzesti se servesc in felii subtiri, deoarece daca sunt taiate in mod grosolan isi pot pierde din proprietatile gustului!

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close