Alimente inventate, care mai de care mai gustoase. Studenții ai USAMV Cluj-Napoca surprind prin originalitate și creativitate

Produse noi și ingenioase create de către tineri, prezentate la un târg din Cluj-Napoca. Când vine vorba despre tineri, nu ne mai mira nimic în ceea ce privește imaginația și creativitatea acestora. Cu informațiile pe care le-au acumulat de prin facultate combinate cu ideile ingenioase, studenții realizează cele mai inedite produse. Și naturale pe deasupra. Aceștia au reușit să inventeze brioșe dietetice, băuturi alcoolice din zer de soia și chiar salam cu mentă.

Este vorba despre tineri studenți începători, care încearcă să cunoască și să încerce tot mai multe lucruri. Un exemplu este rețeta de brioșe dietetice inventată de Florina. Aceasta a înlocuit zahărul alb cu zahărul de mesteacăn și în plus a adăugat și alte ingrediente cheie.

„Avem făină de orez de migdale, zahăr de mesteacăn, se adaugă unt de cocos ca şi grăsime pentru că nu se adaugă lapte şi ou şi praf de copt, atât. Este un produs fără gluten şi fără lactoză, pentru diabetici în special” a spus studenta Florina Radu

O altă idee inovatoare a fost cea a Andreei care a creat o băutură alcoolică din zerul de soia. Mai exact, zerul care reiese din tofu. Mai mereu, acesta se aruncă, dar Andreea a vrut să îl reinventeze.

„Ingredientele din care am obţinut băutura sunt zerul integral de tofu, zahăr utilizat ca substrat fermentescibil şi drojdie de fermentaţie selecţionată. Fermentarea durează aproximativ trei săptămâni şi rezultatul este o băutură răcoritoare alcoolică cu nuanţe florale şi fructate”, a declarat aceasta.

Gabriel a avut o altă idee. El a creat un praf de proteină și zer special pentru cei ce vor să se mențină în formă sau pentru persoanele sportive. Este un produs natural cu care studentul abia a început. El își dorește pe viitor să își deschidă propria afacere dacă praful proteic va avea noroc.

„Este o plantă care are în compoziţia sa fier de 10 ori mai mult decât spanacul, vitamina C de cinci ori mai mult decât citricele”, a informat tânărul.

Aproximativ 80 de rețete au fost arătate la târg. Studenții sunt la început de drum în domeniul alimentar și studiază la Facultatea de Ştiinţe şi Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Festivitatea de premiere va avea loc joi, iar cine este doritor să deguste invențiile tinerilor o pot face cu drag.

Sursa: observator.tv

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata