România, cea mai poluată țară din Europa. Românii inhalează 13 kilograme de praf în fiecare an!

În fiecare an respirăm 13 kilograme de praf! Aceste măsurători șocante au fost realizate de Agenția Europeană a Mediului, care arată că România este unica țară din Uniune care nu poate să reducă poluarea.

Eforturile celorlalte state se văd, în timp ce la noi, în fiecare an, 30 de mii de români mor mult prea devreme din cauza aerului poluat, după spusele medicilor. Numărul mașinilor vechi de pe șosele tot nu s-a redus, iar nivelul poluării generate de încălzirea locuințelor a crescut.

În casă, pe stradă sau și în parcuri, suntem efectiv sufocați din cauza prafului, În orașele mari, românii inhalează zilnic, circa 35 de grame de particule toxice, asta însemnând echivalentul a două linguri și jumătate, după spusele oficialilor Agenției Europene a Mediului.

Prima și cea mai mare sursă de poluare sunt emisiile mașinilor din trafic. Cel mai nou studiu dezvăluie faptul că aerul este din ce în ce mai toxic din cauza combustibililor utilizați la încălzirea locuințelor. Respirăm astfel și particule toxice generate de industrie, iar în lipsa controalelor pe șantiere, regulile de protecție a populației nu se iau în considerare. Așadar, în fiecare an, fiecare român inhalează 13 kilograme de praf.

„Are efecte diferite în funcție de compoziția prafului, pe de o parte poate să dea agravarea unor boli precum bronșită cronică sau astm. În unele cazuri poate să apară o forma de cancer bronhopulmonar”, a declarat…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata